Hlavní obsah

Obří skluzavka i zipline na palubě. Příští rok vypluje nová největší výletní loď světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takřka sedm tisíc hostů pojme budoucí největší výletní loď světa, až bude v příštím roce uvedena do provozu. Plavidlo Wonder of the Seas společnosti Royal Caribbean, dlouhé 362 metrů a široké 64 metrů, je aktuálně konstruováno ve Francii, domovským přístavem mu však bude Šanghaj. Pyšnit se bude například zipline dráhou nebo nejvyšší skluzavkou mimo pevninu.

Foto: Profimedia.cz

Loď Wonder of the Seas má poprvé vyplout příští rok.

Článek

Obří plovoucí město vážící 236 tisíc tun nabídne pasažérům celkem 18 palub a 2867 kajut, které pojmou až 6 988 hostů, uvádí server Daily Mail.

Loď Wonder of the Seas bude rozdělena na několik částí, takzvaných sousedství, která lidem nabídnou různé druhy vyžití. Půjde například o Central park, který má být s 20 tisíci rostlinami světově prvním živým parkem na moři. Část Boardwalk, umístěna na zádi, má zase disponovat dvěma lezeckými stěnami, klasickým kolotočem nebo otevřeným vodním divadlem.

Výletní společnost chystá okružní plavbu s překvapením

Cestování

Pool & Sports Zone nabídne zmiňovanou zipline dráhu nebo skluzavku Ultimate Abyss vedoucí přes několik pater. Kromě těchto atrakcí budou dalšími lákadly bazény, vířivky nebo surfařský simulátor. V obřím plovoucím městě nemá chybět nákupní zóna, množství restaurací, ale ani sekce pro rodiny s dětmi.

Jedna z částí pak láká na exkluzivní apartmány. „Nové sousedství nabídne ojedinělé soukromé zážitky, vytříbenou gastronomii nebo novou palubu jen pro slunění a nesrovnatelné výhledy na oceán,“ uvedla společnost Royal Caribbean.

Rezervace na první plavbu otevřené

Loď je aktuálně konstruovaná ve francouzském Saint-Nazaire, příští rok v březnu zamíří do Číny. Rezervace na panenskou plavbu Dálným východem je už otevřená.

„Na obzoru se pro návštěvníky Wonder of the Seas rýsují populární destinace v Asii. Mezi březnem a listopadem 2022 se mohou hosté těšit na okružní plavby ze Šanghaje do Japonska, kde se budou moci ponořit do místních zvuků a obrazů,“ přibližuje společnost plavbu.

V budoucnu by pak loď měla najít další domovský přístav Hongkongu, odkud se budou pořádat plavby například do Vietnamu, Jižní Koreje, Japonska a Číny.

Aktuálně je největší výletní lodí Symphony of the Seas, která rovněž patří do flotily Royal Caribbean. Ta je dlouhá 340 metrů, široká 65 metrů a vejde se na ni až 6680 hostů. Moře brázdí od roku 2018.

Výletní plavba za miliony korun se vyprodala během jediného dne

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám