Hlavní obsah

OBRAZEM: Slavné benátské náměstí ožije tradičním karnevalem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V renesanční zahradu se změní slavné náměstí svatého Marka v italských Benátkách u příležitosti letošního karnevalu, který zahajuje každoroční turistickou sezónu. Mezi vzácnými rostlinami se mohou zdarma projít všichni, kdo si na karneval obléknou masku. Vzhůru do patnáctého století.

Článek

V době karnevalu od 14. do 24. února se náměstí zazelená 4000 rostlinami uspořádanými do podoby stylové zahrady. Vstoupit do soustavy rostlin, živých plotů a cestiček však bude dovoleno pouze návštěvníkům v maskách.

:.V Benátkách probíhá tradičně soutěž o nejlepší masku.Foto: www.carnevale.venezia.it

:.Historický program - vlevo. Král a královna - vpravo. Foto: www.carnevale.venezia.it

:.Slaví i "prostý" lid. Foto:  www.carnevale.venezia.it

Karnevalové oslavy letos zahrnou průvody, koncerty, umělecká vystoupení a hry. Chystá se i čtení italského laureáta Nobelovy ceny Daria Fo z jeho díla Mistero Buffo, jakož i tradiční soutěž královny krásy.

Starosta Benátek Massimo Cacciari zdůraznil ekonomický význam akce v současné atmosféře finančního poklesu. Organizátoři očekávají účast asi 800 000 až miliónu návštěvníků. Konec karnevalu předznamenává čtyřicetidenní půst před Velikonocemi.

:.Kapela před Chrámem svatého Marka. Foto: www.carnevale.venezia.it

 :.Každý návštěvník se snaží vypadat co nejlépe.Foto: www.carnevale.venezia.it

:.Karnevalový program může být i strašidelný. Foto: www.carnevale.venezia.it

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Královské pólo se hraje i na sněhu

Pólo má většina z nás spojeno s nažehlenými britskými gentlemany. Tato hra může mít ale i jinou podobu. Pólo je velice oblíbené v horských oblastech od...

Výběr článků

Načítám