Hlavní obsah

Nový hotel v Dubaji má stropy ze zlata. Nejdražší pokoj vyjde na 160 000 korun

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stropy ze čtyřiadvacetikarátového zlata, tisícovka křišťálových lustrů a závratné ceny za pokoje. Nově otevřený hotel Emerald Palace Kempinski v Dubaji je tak opulentní, jak si jen člověk dovede představit. Interiér inspirovaný evropskými paláci překypuje bohatou výzdobou a bohatí musejí být i hosté. Nejdražší apartmá tu vyjde na 160 000 korun za noc, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Noční centrum Dubaje (ilustrační foto)

Článek

Rozlehlá budova, připomínající skutečný palác, disponuje celkem 391 pokoji a také osmi restauracemi, v nichž hosté naleznou i michelinského šéfkuchaře Alaina Ducassea.

Působivé jsou ale především výzdoba a jednotlivé detaily. Stropy a zdi jsou zdobeny ornamenty, které jsou rovněž ze zlata, atrium zdobí mohutné sloupy a obří lustr od firmy Swarowski složený ze 40 000 křišťálů.

Každý z pokojů má svůj vlastní balkon s výhledem buď na Perský záliv nebo do laguny, samostatně stojící vily pak disponují střešními bazény. Hosté v hotelu najdou vše, co potřebují pro svůj komfort, včetně 24 hodin otevřené wellness zóny a posilovny, kromě toho také soukromé kino nebo golfové hřiště.

„Jsme potěšeni, že můžeme přivítat v našem hotelu první hosty. Budova je jedinečné architektonické dílo, které přináší evropskou zručnost na Střední východ. Dali jsme si záležet na každém detailu a výběru materiálů,“ uvedl výkonný ředitel Sébastien Mariette. Dubaj se tak může chlubit další luxusní stavbou.

Reklama

Výběr článků

Načítám