Hlavní obsah

Nevšední pozdrav z cest? Tichomořský ostrov se pyšní podvodní poštou

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posíláte rádi známým pohledy z cest? Na tichomořském ostrově Vanuatu mají návštěvníci možnost zajít ještě o něco dál a pohlednici nechat doručit prostřednictvím podvodní pošty. Nejprve k ní ale musejí doplavat zhruba tři metry pod hladinu, uvedl server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Pošta má za běžných okolností otevřeno zhruba hodinu denně.

Článek

Zapomeňte na obyčejné pohledy. Vanuatská podvodní pošta láká na nevšední službu, v jejímž rámci mohou turisté svým známým poslat voděodolná psaní. Dopisy a pohlednice jsou pravidelně vyzvedávány pošťákem a potápěčem v jedné osobě, shromažďovány na ústředí a poté putují do svých destinací.

A taková nevšední atrakce má i svou otevírací dobu, ale aktuálně v době pandemie samozřejmě nefunguje vůbec. Pošta je turistům k dispozici většinou jednu hodinu denně, a kdo ji náhodou nezastihne v provozu, může psaní vhodit do schránky.

Podvodní pošta se na Vanuatu otevřela už v roce 2003 a od té doby jejích služeb využilo kolem 100 tisíc lidí. Nachází se u ostrůvku Hideaway. Inspiraci na zprávu při tom turisté načerpají poměrně snadno, protože je všude kolem co obdivovat. Ať už jsou to korálové útesy kypící podmořským životem, nebo písčité pláže.

Na tichomořském Vanuatu zažijete návrat v čase

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám