Hlavní obsah

Nemají turisty kvůli mafii, napsala aerolinka o Kalábrii. Následně se omluvila

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská nízkonákladová aerolinka easyJet čelí kritice poté, co nevybíravým způsobem inzerovala Kalábrii. O jihoitalské provincii dopravce na svých stránkách napsal, že trpí nedostatkem turistů kvůli mafiánské minulosti a zemětřesením, což značně pobouřilo politiky. Společnost se následně omluvila, uvedl server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Italské město Lamezia

Článek

Aerolinky prý chtěly vyzdvihnout, jak je Kalábrie podceňovaná dovolenková destinace. Kromě mafie a zemětřesení rovněž zmínily, že region postrádá tak ikonická města, jako jsou Řím či Benátky, které by přitáhly návštěvníky.

Italským politikům se takový marketing nelíbí. Podle Wandy Ferrové ze strany Fratelli d’Italia je popisek natolik vzdálen realitě, že může být jen výsledkem naprosté ignorance.

„Omluvte se Kalábrii a Itálii. Není co dalšího dodat,“ vyzval easyJet ministr Peppe Provenzo.

„Pokud si easyJet myslí, že letiště Lamezia Terme je bránou na tak nebezpečné a neatraktivní území, může se vždycky vzdát zisků a přestat tam poskytovat služby,“ uvedla Anna Laura Orrcová z Hnutí pěti hvězd.

Popisek stáhla

Kritikou nešetřili ani další politici či běžní uživatelé sociálních sítí, podle nichž marketing easyJetu stojí za houby a uráží Kalábrii jako celé území. Na místě by podle nich byla omluva a zvýšení frekvence letů.

Šéf aerolinek Johan Lundgren se omluvil přímo guvernérovi Kalábrie a uvedl, že společnost nechtěla pověst Kalábrie nijak poškodit. Popisek, který byl k nalezení na stránkách, byl stažen a podle serveru Mirror se aktuálně vyšetřuje, jak se na webu vůbec objevil.

„Velmi se omlouváme, pokud tento obsah někoho urazil,“ uvedla mluvčí společnosti a dodala, že Lamezia je klíčovým regionem, kam jsou provozovány linky z Milána, Ženevy a Basileje, které efektivně propojují jižní Evropu.

Reklama

Výběr článků

Načítám