Hlavní obsah

Největší sladkovodní akvárium světa napodobuje život ve velkých řekách

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapur

V Singapuru je jednou z frekventovaných turistických zastávek zoologická zahrada s desítkami vzorně upravených výběhů. Od poloviny minulého týdne ale láká turisty o něco více ještě jiný cíl. Je jím největší sladkovodní akvárium na světě, které se snaží kopírovat život v osmi světových řekách.

Foto: Profimedia.cz

Prostředí parku River Safari je ideální nejen pro rodinné výlety, ale také pro školní a studijní účely. Ilustrační foto

Článek

Kromě noční projížďky vláčkem mezi zvířecími výběhy Night safari, Jurongského ptačího parku či singapurské zoologické zahrady mohou turisté od minulého týdne navštívit také obří sladkovodní akvárium v parku River Safari. Tam na ploše 12 hektarů poznají z blízka desítky druhů živočichů a jejich systém života. Kromě vodních tvorů tu toho na návštěvníky čeká ale mnohem více.

Foto: Profimedia.cz

Park simuluje mimo jiné i prostředí Amazonského pralesa.

Ve věrně napodobeném prostředí řek Mekong, Amazonka, Kongo, Ganga, Mississippi, Nil, Murray a Yangtze nabízí nový singapurský přírodní park nahlédnutí do života aligátorů, vymírajících kožnatek, bahníků australských či velemloků japonských. Celkem tu je zastoupeno 150 rostlinných a 300 živočišných druhů. Okolo 40 z nich je na seznamu ohrožených druhů.

Foto: Profimedia.cz

Děti fascinuje blízkost, z níž mohou živočichy sledovat.

Zajímavost: Aktuálně zaplatí dospělý návštěvník parku River Safari 25 dolarů, v přepočtu téměř 500 korun. Děti do tří let mají vstup zdarma, za starší ratolesti zaplatí rodiče 16 dolarů, zhruba 320 korun. Ceny vstupenek se zvýší, jakmile bude park uveden do úplného chodu. Tak se stane už v průběhu tohoto roku.

River Safari ale není jen o životě ve vodě. Tahákem je pro návštěvníky například také pandí pár Kai Kai a Jia Jia. Ten představuje další z dnes již chráněných a ohrožených druhů živočichů. Kdo bude dávat pozor, nepřehlédne jistě ani dlouhoocasé makaky jávské.

Na některé atrakce si budou ale muset návštěvníci ještě několik týdnů či měsíců počkat, například projížďka na loďce zatím není možná.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Něco navíc

Park River Safari je první a zatím jediný, který se v Asii soustředí výhradně na život v řekách a jejich okolí. Někteří živočichové sem byli přestěhováni ze singapurské zoologické zahrady, kde žili v podstatně stísněnějších podmínkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám