Hlavní obsah

Nejromantičtější svatební destinace na panenských ostrovech i hradech v Evropě

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi cestování a plánujete svatbu? Pokud chcete spojit příjemné poznávání dálek s dlouho očekávaným svatebním dýchánkem, nechte se inspirovat nejlepšími a přitom dostupnými místy v zahraničí, kde vám připraví svatební obřad na míru.

Romantická svatba na Bali

 
Článek

Pravidlem bývá, že si úřady dané země od novomanželů předem vyžádají kopii rodných listů; potvrzení od magistrátu o tom, že nejsou v současné době ve svazku manželském s jinou osobou, či potvrzení o rozvodu; kopii pasů a potvrzení o právní způsobilosti vystavené místním městským úřadem. Doklad musí obsahovat souhlas tohoto úřadu se sňatkem mimo území ČR. Nechali jsme se inspirovat nejlepšími destinacemi serveru cnngo.com.

Vše kromě pasu musí být soudně přeloženo do angličtiny a druhého jazyka, kde se chystáte sňatek uzavřít. Zařídit to může buď cestovní kancelář, nebo vy přes příslušnou ambasádu.

1. Zátoka Jimbaran, Bali, Indonésie

Indonésie je jednou z levnějších destinací v rámci pobytu a stravného, pokud se tedy neubytujete v nejdražších hotelech. Ostrov Bali se proslavil hlavně díky balijským masážím a filmu Jíst, meditovat, milovat s Julií Robertsovou v hlavní roli.

Na Bali se řada hotelů přímo specializuje na svatební balíčky, které zahrnují výzdobu, fotografa, kameramana, půjčení šatů pro nevěstu (ale i její make up a honosný účes), balijské družičky a hudbu při svatebním obřadu. Ceny svatebních balíčků si určuje každý hotel sám, většinou se pohybují od 25 000 korun.

Foto: Profimedia.cz

2. Svatby na zámku, Velká Británie

Ve Velké Británii najdete řadu zámků, kde můžete strávit noc či delší pobyt. Většina z nich nabízí různé typy svatebních obřadů. Při netradičním obřadu pod širým nebem si můžete nechat přinést prstýnky vycvičenými dravci. Pro novomanžele bývá připraven apartmán s obrovskou vanou a postel s nebesy.

Novomanželé mohou vybírat mezi klasickými apartmány či pokoji, jež jsou umístěny přímo ve věži. Člověk se tak ocitne v dávných dobách středověku, ale díky vymoženostem z 21. století vám zima nebude. Možná se vám ani nebude chtít odjet. [celá zpráva] Pokud byste chtěli mít kompletně vše v britském stylu, od prstýnků až po šaty, cena za svatební balíček se může vyšplhat až na 300 000 korun.

Svatba jako z pohádky na zámku Peckforton

3. Ostrov Santorini, Řecko

Možná by se mohlo na první pohled zdát, že bude nevěsta s družičkami v modrobílé architektuře poněkud splývat, ale toho se nemusíte vůbec bát. Mezi nejoblíbenější místa patří Profitis Ilias, Agia Irini, Oia a Santo Winery. Všechny podklady ke svatbě potřebují mít řecké úřady minimálně tři týdny dopředu. Zajisté si přivezete řadu romantických fotografií, pěkných vzpomínek a navíc se příjemně opálíte. A co je krásnějšího než opálená nevěsta? Ceny začínají na 30 000 korunách.

Svatba v řeckém stylu na ostrově Santorini

4. Havajské ostrovy, Spojené státy americké

Pro mnohé jsou Havajské ostrovy ztělesněním ráje, pro jiné jsou domovem milých lidí, kteří rozdávají květiny na potkání. Havajské ostrovy s krásnými plážemi, deštnými pralesy a sopkami se řadí mezi nejromantičtější místa. Vyhlášené je také tamější potápění na místě zvaném Kealakekua, to je dokonce považováno za jedno z nejlepších na světě. Díky nádherné přírodě si novomanželé vybírají obřady v přírodě, zvláště na pláži. Cena za svatební obřad začíná na 16 000 korunách.

Svatba na havajské pláži

 5. Keňa

V Keni můžete mít obřad civilní i církevní, ale taktéž můžete prožít tradiční africký obřad nebo naopak něco netradičního. Můžete si vyzkoušet arabskou noc v beduínském stanu, s velbloudy a písečnými dunami, nebo tradiční masajský obřad s ozdobami z barevných korálků, kopím a rungu i svahilskou oslavu s mořskými plody.

Lake Victoria - druhé největší sladkovodní jezero, ve kterém pramení řeka Nil, nabízí poklidný a ničím nerušený obřad. Nedaleko pobřeží jsou rozesety nevelké ostrovy s luxusními resorty, zejména na ostrovech Rusinga a Mfangano, které jsou velmi romantické, s apartmány speciálně postavenými v ústraní pro tuto mimořádnou příležitost.

Mezi Masaji, kde dostanete také tradiční požehnání od místního šamana, se ocitnete v soukromé rezervaci v butikovém hotelu The Sanctuary v Ol Lentille. Tam budete přímo uprostřed africké divočiny. Svatební pár musí strávit v Nairobi nejméně dva pracovní dny před plánovaným obřadem, který se může konat nejdříve čtvrtý den jejich pobytu v Keni.

Svatby se v Keni nekonají od 22. prosince do 5. ledna, místní oslavují s rodinou vánoční a novoroční svátky. Svatební balíček pro dvě osoby vás vyjde asi na 75 000 korun.

Foto: Magicalkenya.com

6. Koh Samui, Thajsko

Thajsko patří mezi jednu z nejdostupnějších destinací. Najdete tu krásné pláže, romantické ostrovy, luxusní služby i divokou džungli. Pokud toužíte po vdavkách právě tam, budete potřebovat pas, právní způsobilost k uzavření manželství legalizovanou v ČR ministerstvem zahraničních věcí a Českou ambasádou v Thajsku. Vše musí být přeložené do thajštiny a legalizované Konzulátním oddělením a Ministerstvem zahraničních věcí v Thajsku.

Počítejte také s tím, že žadatelé do 20let musí doložit souhlas o sňatku rodičů či zákonného zástupce. Vdovy se mohou vdávat až po 310 dnech po smrti manžela. Obíhání všech úřadů za vás zařídí cestovní kancelář či svatební agent, přičemž cena sňatku se pohybuje okolo 55 000 Kč.

Foto: Profimedia.cz

7. Francie


Mezi vyhlášená místa patřit Paříž, údolí řeky Loiry s romantickými zámečky, Lyon s vyhlášenými restauracemi a Azurové pobřeží. Svatba ve Francii má ale jeden velký háček, pokud nechcete jen symbolickou svatbu, musí jeden z novomanželů doložit pobyt na území Francie (například účtenkou za elektřinu, nájem, vodu apod.) měsíc předem. Pokud si necháte od tamější agentury zorganizovat svatbu včetně výzdoby, poradenství, logistiky a koordinace dne, počítejte s částkou 104 000 korun.

Foto: Profimedia.cz

8. Fidži, Tichý oceán

Nejvzdálenějším a nejromantičtějším místem je Fidži. Ostrovy v Tichém oceánu zatím nejsou zkaženy turismem. Lidé jsou tam upřímně pohostinní a příroda stále ještě panenská. Svatební obřady se nejčastěji konají na pláži, v zahradách nebo v kapličkách, které nechybí v žádném větším rezortu.

Oficiálně na Fidži začíná dospělost ve 21 letech, proto mladší žadatelé o sňatek musí mít písemný souhlas rodičů či zákonného zástupce. Zároveň potřebujete mít potvrzení magistrátu o tom, že jste svobodní či rozvedení. Úřady také vyžadují dospělého svědka a svědky, tj. osoby nad 21 let. Samotný obřad vás vyjde přibližně 29 000 korun.

Svatba pod širým nebem na Fidži

Anketa

Kde chcete mít svatbu vy?
Indonésie
4,4 %
Na zámku ve Velké Británii
4,9 %
Santorini, Řecko
5,6 %
Havajské ostrovy, Spojené státy americké
12,7 %
Keňa
1,7 %
Koh Samui, Thajsko
3 %
Francie
3,8 %
Fidži, Tichý oceán
7,3 %
Česká republika
56,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1718 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám