Hlavní obsah

Nejlepší letiště světa mají v Kataru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní letiště Dauhá Hamad v Kataru je nejlepším na světě. Prestižní titul mu v rámci svých cen udělil portál Skytrax, a to již podruhé za sebou. Letiště Tokio Haneda zaujmulo druhou příčku a singapurské Changi třetí. V první desítce bodovala hned čtyři evropská letiště.

Foto: Profimedia.cz

Katarské letiště Dauhá Hamad získalo prvenství podruhé v řadě.

Článek

„Jsme nadšeni, že katarská hlavní brána do světa byla opětovně jmenována nejlepším letištěm světa, je to v naší historii další významný milník,“ okomentoval vítězství šéf provozu Badr Mohammed al-Mír. Následně poděkoval personálu za odhodlání a zapálení, které k získání jedné z nejprestižnějších cen v leteckém průmyslu značně přispělo.

Jak už bylo zmíněno, na dalších příčkách se umístila letiště Tokio Haneda, které je zároveň nejčistším na světě, a Singapur Changi, jež se zase pyšní nejlepším personálem.

Foto: Profimedia.cz

Dvojkou v žebříčku je tokijské letiště Haneda.

Dalšími zástupci v první desítce jsou Tokio Narita, jihokorejské letiště Inčchon, letiště Charlese de Gaulla v Paříži, Mnichov, Istanbul, Curych a Kansai v Japonsku. Curyšské letiště bylo zároveň oceněno za bezpečnost.

Evropa bodovala

Co se týče širšího výběru, tak evropská letiště si vedla dobře, řada dalších z nich se umístila v první dvacítce. Jde mimo jiné o letiště Helsinky-Vantaa, londýnské Heathrow, Amsterdam Schiphol, Kodaň či Mezinárodní letiště Vídeň.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Changi se pyšní i vodopádem.

Šéf portálu Skytrax Edward Plaisted poblahopřál letišti v Dauhá mnoho štěstí, i vzhledem k tomu, že je tento dopravní uzel oficiálním partnerem nadcházejícího fotbalového šampionátu.

„Gratulujeme však všem letištím, která získala ocenění, protože poslední dva roky pro ně byly extrémně náročné, jelikož se musela vyrovnávat s mnoha restrikcemi kvůli covidu-19 a propadem poptávky po cestování,“ dodal Plaisted.

Osm z deseti nejhorších letišť světa je v Evropě

Cestování

Podle konkurenční společnosti AirHelp, která nedávno přišla s vlastním žebříčkem, je katarské Dauhá Hamad rovněž nejlepším letištěm. Následuje ho Tokio Haneda, na třetím místě jsou Athény. Z hodnocení zároveň vyplynulo, že osm z deseti nejhorších letišť světa je v Evropě.

10 nejlepších světových letišť
1. Mezinárodní letiště Dauhá Hamad, Katar
2. Letiště Tokio Haneda, Japonsko
3. Letiště Singapur-Changi
4. Mezinárodní letiště Tokio Narita, Japonsko
5. Mezinárodní letiště Inčchon, Jižní Korea
6. Letiště Charlese de Gaulla, Francie
7. Letiště Mnichov, Německo
8. Letiště Istanbul, Turecko
9. Curyšské mezinárodní letiště, Švýcarsko
10. Mezinárodní letiště Kansai, Japonsko
Zdroj: Skytrax

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám