Hlavní obsah

Na Oktoberfestu se vypilo téměř sedm miliónů litrů piva

Novinky, lap

Tisíce zpívajících a popíjejících lidí se v neděli rozloučily se 179. ročníkem Oktoberfestu, největšího pivního festivalu na světě v německém Mnichově. Podle pořadatelů během dvou týdnů přišlo více než šest miliónů lidí, kteří vypili 6,9 miliónů litrů piva a snědli 116 kusů hovězího dobytka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šest miliónů návštěvníků vypilo na Oktoberfestu téměř sedm miliónů litrů piva.Video: Reuters

 
Článek

"Návštěvníci byli velmi hladoví a žízniví, a proto obchodníci mají radost. Lidé, kteří zajišťovali provoz zábavného parku, jsou nadšeni z dobrého počasí, které jsme měli většinu dní. Nestalo se ani nic hrozného, policie a záchranka hodnotí letošní ročník Oktoberfestu průměrně," shrnul letošní festival Dieter Reiter, úředník z Mnichovské radnice, který měl na starost Oktoberfest.

S rostoucí mírou alkoholu v krvi mohou být někteří návštěvníci agresivní ještě před polednem, což někdy může vést k problémům. "Řešíme často ublížení na zdraví," řekl mluvčí mnichovské policie Wolfgang Wenger. Nebezpečné jsou právě pivní půllitry, jeden váží 1,35 kilogramů.

Ačkoliv podle statistik letos dorazilo o půl miliónů lidí méně než minulý rok, snědli jen o dva býky méně.

Pro ty, kteří se těší na další Oktoberfest, mohou si v kalendáři rezervovat termín 21. září až 6. října 2013, kdy proběhne 180. ročník pivního festivalu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám