Hlavní obsah

Mráz vytvořil na jezeře hypnotický povrch

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohled, který vyvolává řadu bizarních asociací, se naskytl těm, kteří u amerického města Evanston stanuli na břehu Michiganského jezera. Povrch vodní hladiny totiž zima pokryla zvláštní ledovou „krustou“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zima vytvořila na hladině Michiganského jezera umělecké díloVideo: DHendy, Newsflare.com

 
Článek

U Evanstonu, který leží nedaleko Chicaga v americkém státě Illinois, vzniklo začátkem týdne video, které ukazuje, jak si zima opět pohrála s Michiganským jezerem. Mrazivé teploty a husté sněžení vykouzlily na vodní hladině zvláštní povrch.

Svižně se pohupující kusy zasněženého ledu by člověka při delším pohledu snad až uspaly nebo alespoň zhypnotizovaly. Samozřejmě s trochou nadsázky. Zatímco jednomu připomenou pěnu na pivu, jinému třeba plíseň. Tak či tak je ten pohled fascinující.

BEZ KOMENTÁŘE: U břehů Michiganského jezera se vytvořily obří ledové koule

Loni v lednu čekalo na místní překvapení u městečka Glen Arbor. Michiganské jezero tam tehdy vyplavilo stovky ledových koulí. Řada z nich měla průměr až 50 centimetrů. Hromady obřích koulí ledu se u jezera objevily také v roce 2013 a 2010.

Více o Michiganském jezeře

Michiganským jezerem prochází hranice čtyř amerických států — Michiganu, Illinois, Indiany a Wisconsinu.

Maximální délka jezera je 494 kilometrů, maximální šířka 190 kilometrů.

Rozloha Michiganského jezera dosahuje přibližně 58 000 kilometrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám