Hlavní obsah

Město napěchované tak, že by se z něj dali lidé ždímat

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čísla hovoří často nejjasněji. Zatímco v Praze je hustota osídlení 2601 lidí na kilometr čtvereční, v mexické metropoli Mexico City obývá jeden kilometr čtvereční hned 9809 osob. Ani decimetr nesmí přijít nazmar!

Foto: Profimedia.cz

Pohled na gigantickou metropoli - Mexico City

Článek

Ze vzduchu je často svět přehlednější. Pohled to však může být také poněkud znepokojující. Hlavní město Mexika, Mexico City, se v posledních letech začíná rozšiřovat do všech možných směrů. Důvod je jednoduchý - jde o jedno z nejhustěji obydlených míst na celém světě.

Foto: Profimedia.cz

Mexico City obývá okolo devíti miliónů lidí.

Ačkoliv oficiální čísla hovoří cosi o šesti tisících lidí žijících na jednom kilometru čtverečním, podle magazínu Forbes je situace výrazně dramatičtější. Magazín tvrdí, že se v této metropoli mačká bezmála 10 tisíc osob na kilometru čtverečním - konkrétně 9809.

BEZ KOMENTÁŘE: Jeden dům vedle druhého - tak vypadá Mexico City z ptačí perspektivy

Úchvatné snímky gigantické metropole pořídil fotograf Pablo Lopez Luz, který fotografie pořídil z malého dvoumístného letadla. Snažil se zdokumentovat expanzi města, která je podle něj neskutečná. Velikost jeho domovského města údajně i jeho nepřestává šokovat.

Foto: Profimedia.cz

Obydlí kam až dohlédnete

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám