Hlavní obsah

Lisabon je nejlepším městem pro rozlučky se svobodou, tvrdí průzkum

Novinky, mšv

Rozlučky se svobodou už často nejsou jen o jedné noci v baru. Mnohdy lidé vyrážejí do zahraničí, aby si poslední dny před svatbou naplno užili. Žebříček portálu Website Builder Expert odhalil, že nejlepší destinací pro loučení se svobodou je hlavní město Portugalska - Lisabon. Nabízí totiž mnoho podniků a příznivé ceny. Praha obsadila páté místo, píše britský server Ladbible.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Portugalské hlavní město Lisabon

Článek

O místech v žebříčku rozhodovalo několik kritérií, například průměrné ceny piva nebo koktejlů, dále cena za tříhvězdičkový hotel, průměrné teploty mezi dubnem a srpnem, ale také množství barů, hospod a levných bister na kilometr čtvereční. Ukázalo se, že právě portugalské hlavní město si v tomto ohledu vede nejlépe. Návštěvníkům nabízí skvělé jídlo i pití, pulzující noční život, a hlavně příznivé ceny.

Průzkum navíc uvádí, že Lisabon má přes jaro a léto i dobré teploty, které se v průměru pohybují mezi 21 a 27 stupni Celsia, což je ideální na toulání po nočních ulicích a sezení na zahrádkách. Město má také vysokou koncentraci barů a klubů, zhruba 3,67 na kilometr čtvereční, což znamená, že budoucí nevěsty a ženichové mohou v Lisabonu zažít skutečně divokou noc.

Na druhém místě v žebříčku skončila možná trochu překvapivě rumunská Bukurešť, která má rovněž dobré ceny za nápoje, jídlo i ubytování, což z města dělá ideální cíl. Liverpool a Manchester ve Spojeném království zaujímají třetí a čtvrtou příčku, pátou poté Praha, která je podle serveru poměrně klasickou destinací pro rozlučky se svobodou.

Průzkum naopak odrazuje od jízdy do drahých měst, jako jsou Oslo, Londýn, New York nebo ostrov Ibiza. Oproti tomu nabízí jako alternativu třeba Krakov, Madrid, Dubrovník nebo Bratislavu, což je poměrně zajímavý mix.

Reklama

Výběr článků

Načítám