Hlavní obsah

Lidé zvolili deset nejlepších penzionů roku 2011

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěž o titul Penzion roku 2011 zná své finalisty. O desítce nejlepších rozhodli sami hosté v dalším ročníku prestižní ankety, kterou pořádá server Dopenzionu.cz. V klání, v němž se utkaly tisíce penzionů z celé ČR, hodnotili například personál, stravování, služby či pohodlí. O absolutním vítězi rozhodnou odborníci.

Článek

Do boje o titul posílali od května do srpna penziony jejich návštěvníci. Sama zařízení se ale také snažila zapojit tím, že vyzývala své hosty k hlasování. Alespoň jednu nominaci tak nakonec získalo celkem 312 penzionů, jejichž úroveň hodnotilo 6851 lidí.

Oproti loňskému roku však prý hosté přitvrdili. "Jsou mnohem přísnější, častěji cestují a mohou tak více porovnávat, a to i se zahraniční konkurencí. Už jim nestačí se o kvalitu jen snažit, očekávají ji ve všech směrech,“ uvedl Jaroslav Skalka ze společnosti FTonline, která anketu pořádá společně s Asociací hotelů a restaurací.

Vítězné penziony se většinou nacházejí v populárních turistických oblastech. V top ten se umístily hned tři penziony z Šumavy: Penzion Sluneční Dvůr, Penzion st. Leonhard a Penzion U černého kohoutka, Novohradské hory zastupuje Penzion Lesovna Žofín, Jizerské hory Penzion UKO a Beskydy Penzion Sluníčko Sepetná. V desítce je i loňský vítěz ankety Penzion Prinz z Valtic. V top ten jsou ještě Penzion Liškův Mlýn z Milešova nad Vltavou, Penzion Seeberg z Františkových Lázní a Penzion U Hrádku ze Znojma.

Češi mají rádi rodinnou atmosféru

Češi dávají podle Skalky přednost spíše útulným penzionům s rodinnou atmosférou uprostřed krásné přírody. "Ty nejlepší se odlišují nabízeným komfortem, vkusně a stylově zařízenými a vždy čistými pokoji, ale i krásně udržovaným okolím, kvalitními službami, skvělou kuchyní a především profesionálním a zároveň lidským přístupem majitele a personálu," vypočítává Skalka. Velkým plus je kvalitní wellness centrum či doplňkový program. Zvlášť rodiny s dětmi oceňují možnosti vyžití pro nejmenší.

Podle Skalky mnohým z nejlepších penzionů v Česku nelze nic vytknout a snesou srovnání s kvalitními hotely. "Často předčí třeba i ubytovací zařízení v oceňovaném Rakousku," uzavřel Skalka.

O absolutním vítězi soutěže Penzion roku 2011 rozhodne odborná komise na základě osobních návštěv nominovaných zařízení. Vyhlášení proběhne v listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám