Hlavní obsah

Lidé nechávají v hotelech nejčastěji knihu 50 odstínů svobody

Novinky, jky

Ač už doba elektronických knih udeřila, studie britského ubytovacího řetězce Travelodge naznačuje, že popularita papírových knih na dovolených buď neupadá, nebo jich lidé více zahazují. Řetězec, který čítá přes 500 levných hotelů a hostelů po Velké Británii, informoval o tom, že jeho hosté nechali v loňském roce po ubytovacích zařízeních 22 648 knih. O rok předtím to bylo 21 786.

Foto: Profimedia.cz

Nejčastěji zapomínané knihy? Vede trilogie 50 odstínů...

Článek

V loňském roce bylo nejčastěji zapomínanou či odkládanou knihou 50 Shades of Grey - 50 odstínů šedi od spisovatelky E. L. Jamesové. V letošním roce to je pak její třetí kniha téže série, která nese název 50 Shades Freed - 50 odstínů svobody. První dva díly se však co do odkládání v hotelech umístily na šestém a desátém místě.

Jsou to právě erotické romány, které za sebou lidé, povětšinou ženy, nechávají nejvíce v opuštěných pokojích. Důvodem je zejména to, že jde o nejoblíbenější čtení žen na dovolených, a tak je i v největším množství logicky odkládané a zapomínané. Podle několika, zejména mužských kritiků, pak hraje roli i to, že nestojí za druhé přečtení a uložení do knihovny.

Na druhém místě se umístil román Sylvie Dayové Bared to You (Tobě odhalená), který se věnuje románku mezi 24letou Evou Tramellovou a mladým miliardářem Gideonem Crossem. I další romány této autorky byly prý v hojných číslech odloženy na pokojích. Stejně tak si mohli hoteloví zaměstnanci často počíst v prvním románu pro dospělé od J. K. Rowlingové. Ten nese název Prázdné místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám