Hlavní obsah

Lázně v Izraeli lákají jedinečnou procedurou: hadí masáží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Masáž spočívající ve svíjení plazů po těle, to pro běžného člověka není zrovna moc příjemná představa. Pro ofidiofoba by tato zkušenost nejspíš znamenala jistou smrt, pro ostatní však může být podle terapeutky jedněch izraelských lázní božsky uvolňujícím zážitkem.

Článek

V Izraeli je masáž živými hady poměrně populární a na severu země v Talmey El´Azar věří, že je to i velmi účinná metoda, jak se zbavit bolesti kloubů a svalů.

Procedury se účastní šest nejedovatých a neagresivních plazů a člověk se může pomazlit například s kalifornským a floridským poddruhem korálovky královské, užovkou červenou a korálovkou sedlatou.

.: Procedury jsou prý velmi uvolňující. Zdroj: www.jamd.com

"Někteří lidé řekli, že držet tyto hady jim pomohlo cítit se lépe, uvolněně. Jedna stará dáma mi řekla, že to bylo uklidňující, jako studený obklad,“ tvrdí majitelka hadích masáží Ada Baraková.

S nezvyklou metodou masírování v Izraeli začala v roce 2006 a dnes sotva zvládá uspokojit zájem zákazníků. Do své americké televizní show si ji pozvala letos na jaře také modelka Tyra Banksová, když představovala bizarní zkrášlující metody z různých koutů světa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám