Hlavní obsah

Konec divočiny: Nedaleko Viktoriiných vodopádů by měl vyrůst africký Disneyland

Harare

Zimbabwe má v plánu vybudovat v zemi zábavní park po vzoru amerického Disneylandu. V rozhovoru pro britskou BBC to uvedl zimbabwský ministr pro turismus Walter Mzembi. Africký Disneyland by měl vzniknout u známých Viktoriiných vodopádů a vláda na jeho vybudování již vyčlenila 300 miliónů dolarů (5,8 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Zábavní park by měl vyrůst na dohled vodopádů. Místo tak pravděpodobně ztratí svůj unikátní dobrodružný charakter.

Článek

Zimbabwe Viktoriiny vodopády dostatečně nevyužívá, myslí si Walter Mzembi. Jedny z nejkrásnějších vodopádů na světě, které se nacházejí na řece Zambezi, nazval "spícím obrem".

"Musíme se probudit... a vybudovat turistické zařízení s mnohem větším dosahem. Říkali jsme si, že by mohlo jít o něco podobného, i do velikosti, jako je Disneyland. I s hotely, zábavními parky, restauracemi a konferenčními prostory," uvedl zimbabwský ministr.

Foto: Profimedia.cz

Viktoriiny vodopády

Již v minulosti zimbabwská vláda oznámila, že má v plánu rozšířit letiště u Viktoriiných vodopádů. Do tohoto projektu chce investovat 150 miliónů dolarů (2,9 miliardy korun).

Podle místního turistického úřadu přijelo do země v první čtvrtině letošního roku o 17 procent více turistů. Jestliže Zimbabwe zůstane stabilní a nezasáhne ho opět hyperinflace, mohly by prý příjmy z turismu tvořit 15 procent HDP země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám