Hlavní obsah

Kombinace psychofarmak a alkoholu ženu v letadle zmátla natolik, že skončila u soudu

Novinky, mšv

Nejen Martini Jamese Bonda se nemá míchat. Nepříjemnosti způsobila svým spolucestujícím v letadle Irka Ciara Bradshawová. Když se minulý měsíc vracela ze španělského Alicante, namíchala si před cestou poněkud toxický „koktejl” z léku Xanax proti úzkostem a alkoholu. Po příletu do cíle si velmi společensky unavená žena myslela, že je stále ve Španělsku, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Koktejl z léčiv a alkoholu si Bradshawová dopřála, protože má prý strach z létání. Opila se však tak, že se posádka obávala, aby nebyla agresivní k ostatním pasažérům. Personál aerolinek Ryanair prý verbálně napadala a po přistání si ji proto odvedla policie. Skončila nakonec i u soudu.

Ženin advokát John Casey uvedl, že Bradshawová byla po přistání v takovém stavu, že měla za to, že je stále ve Španělsku. Neuvědomila si, že už je zpět v Irsku. „Co dělá tento případ horší, je fakt, že k incidentu došlo v kabině letadla, kde lidé nemají možnost uniknout,“ dodal soudce John King.

Žena byla uznána vinnou za porušení Leteckého a dopravního zákona, a to pro opilství i za verbální útoky na personál. Přestože den po incidentu zavolala na policejní stanici a za své chování se omluvila, musí soudu zaplatit 500 eur, skoro 13 tisíc korun.

Pití alkoholu stojí často za nejrůznějšími incidenty v letadlech. Není výjimkou, že opilí cestující nadávají posádce i dalším pasažérům, nebo se mezi sebou perou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám