Hlavní obsah

Kancelář pod palmami. Exotický Mauricius láká turisty na roční víza

Michael Švarc, Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělostné pláže, tyrkysové moře, stín palem a teplo. Nejen to jsou taháky exotického Mauricia. Ostrov se nyní rozhodl přilákat turisty, ale i osoby, které mohou pracovat na dálku, na nabídku až ročního víza. Má to však své podmínky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Mauricius je velmi závislý na příjmech z cestovního ruchu. Úřady se proto návštěvníky snaží přilákat zpět, aby si krásy ostrova mohli vychutnat po dobu až jednoho roku, píše server Mirror. A je jedno, zda přijedou jako turisté a budou se libovolně dlouho poflakovat nebo jako digitální nomádi, tedy jako lidé schopní pracovat i na velkou vzdálenost.

O roční vízum může zažádat kdokoli, má to však svá omezení. Lidé například nemohou vstoupit na trh práce na samotném ostrově – příjem musí mít zajištěný mimo Mauricius. Kromě toho musí samozřejmě poskytnout nezbytnou dokumentaci, na jejímž základě jim bude vízum uděleno.

Mauricius se tímto způsobem nejspíš snaží vzpamatovat nejen z pandemie, ale také z nedávné ekologické katastrofy, která ho postihla, když na východním pobřeží ztroskotal tanker a do moře uniklo ohromné množství paliva. Jiné části ostrova by ovšem zasaženy být neměly.

Mauricius není první destinací, která s podobnou nabídkou v posledních týdnech či měsících přišla. Prodloužená víza nabízejí i některé karibské ostrovy nebo i Gruzie.

Home office je passé. Exotické destinace lákají turisty k práci na pláži

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám