Hlavní obsah

Fotograf pořídil neskutečný snímek před bouří v Hongkongu

– Victoria
Novinky, Jakub Kynčl

Hollywoodští tvůrci filmových efektů si mohou jen závistivě povzdechnout nad tím, co předvedlo v úterý počasí ve známém hongkongském přístavu Victoria. Setkala se tam teplá se studenou frontou a střet to byl jasně patrný i vizuálně.

Foto: Philippe Lopez, Profimedia.cz

Hongkongský přístav Victoria před bouří.

Článek

Vhodný prostor pro pořizování snímků apokalyptického výjevu měli fotografové jen několik minut. Tmavé mraky se odpoledne valily směrem od severozápadu a následně se strhla bouře společně s lijákem, během kterého napršelo až 30 milimetrů srážek. Rychlost větru dosahovala v nárazech až 80 km/h.

Zřejmě nejkrásnější snímek z příchodu celé bouře pořídil fotograf Philippe Lopez, který nejenže stiskl spoušť ve správnou chvíli, ale byl navíc i na ideálním místě s výhledem na celý přístav.

Jen drobné škody

Navzdory svému monumentálnímu vzezření přešla bouře přes město Victoria poměrně rychle a místní média informovala pouze o drobných škodách, zejména pak mezi zdejšími rybáři.

"Bouře byla výsledkem průchodu fronty nízkého tlaku, která se formovala ve vedlejší provincii. Došlo tak ke kolizi teplého a studeného vzduchu," informoval deník South China Morning Post zástupce hongkongské observatoře.

Reklama

Výběr článků

Načítám