Hlavní obsah

Dvojice Čechů sbírá v zahraničí odpadky. V Hondurasu sklízí obdiv

Dvojice českých turistů, která v zahraničí sbírá odpadky na ulicích, vzbudila v Hondurasu podivení i obdiv místních obyvatel. Informuje o tom místní tisk. Videa ze svých úklidů na cestách Michaela a Jiří zveřejňují na sociálních sítích. K jejich iniciativě se v sobotu připojí i starosta honduraské metropole Jorge Aldana.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Česká dvojice říká, že chce procestovat svět a spolu s místními obyvateli přispět k čistší planetě. Jejich iniciativa vznikla v roce 2020 ve Španělsku; v posledních měsících pár pobývá hlavně v Jižní a Střední Americe.

Do Hondurasu dvojice dorazila předminulý týden a hned první den nasbírala přes pět kilo odpadu. Jejich počínání podle tisku vyvolalo mezi obyvateli hlavního města údiv i zájem. „Od lidí jsme dostali mnoho vzkazů, že se k nám chtějí připojit,” řekl Jiří. Dvojice tak na sobotu svolala uklízecí akci, kterou podpořila i místní radnice.

Michaela a Jiří zveřejňují svá videa hlavně na síti TikTok, kde některá z nich mají i stovky tisíc zhlédnutí. Svojí iniciativou chtějí upozornit na znečištění, které způsobují PET láhve, tašky na jedno použití či cigaretové nedopalky.

Turistky žalují podnik v Řecku za trestuhodně vysoký účet

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám