Hlavní obsah

Dubaj se pyšní nejvyšším hotelem i budovou světa

Novinky, vps
Dubaj

Arabský emirát Dubaj si připsal další prvenství. Po Burdž Chalífa s 828 metry nejvyšší stavbou světa má nově i nejvyšší hotel. Obě věže hotelu JW Marriott Marquis dosahují výšky 355 metrů a o dvacet metrů tak překonávají hotel Rose Tower, nacházející se taktéž v Dubaji.

Foto: www.marriott.co.uk

Vizualizace hotelu

Článek

Hotel byl původně zamýšlen jako samostatný 350metrový mrakodrap, avšak kvůli rozšiřování dubajské zátoky došlo ke změně jeho umístění a plánovaná dostavba v roce 2008 se tak opozdila. Původní koncept byl navíc přepracován do podoby dvou identických mrakodrapů.

Jeden z nich byl dokončen před necelým rokem, první hosty pak hotel přivítal v listopadu. Při výšce 355 metrů má 77 pater s celkem 684 pokoji a 120 apartmány. Dále se v něm nachází čtrnáct různých obchodů, lázně, bazén, posilovna, konferenční centrum a devět restaurací.

Foto: Profimedia.cz

Obě věže hotelu dosahují výšky 355 metrů

„Jsme nadšeni a poctěni, že nás Guinnessova kniha rekordů oficiálně uznala jako nejvyšší hotel na světě. Dubaj je město superlativů a hotel JW Marriott Marquis je mimořádným příspěvkem k jeho ikonickému panoramatu,“ uvedl generální manažer hotelu Rupprecht Queitsch.

Otevření druhé věže hotelu, který vlastní The Emirate Group a provozuje hoteliérská společnost Marriott International Group, se očekává v roce 2014.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám