Hlavní obsah

Do světa Hry o trůny. V únoru se otevře rozsáhlá výstava ve filmových studiích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v únoru se budou moci fanoušci Hry o trůny přenést do fantaskního světa Západozemí. V severoirských Linen Mill Studios se totiž po dlouhých přípravách otevře očekávaná výstava, na které se budou moci návštěvníci pokochat autentickými kostýmy, rekvizitami a kulisami přímo z natáčení.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z míst, které budou moci návštěvníci vidět, bude nádvoří paláce v Králově přístavišti.

Článek

Atrakce nazvaná Game of Thrones Studio Tour slibuje návštěvníkům zevrubný pohled do zákulisí natáčení jednoho z nejúspěšnějších seriálů v historii. Atrakce, jejíž zhotovení vyšlo na 24 milionů liber (719 milionů korun), láká zejména na řadu známých lokací včetně trůnního sálu Dračího kamene, nádvoří královského paláce v Králově přístavišti či ikonického Železného trůnu.

Vyjma kulis nebudou v rozsáhlé expozici pokrývající přes 10 tisíc čtverečních metrů chybět ani rekvizity nebo kostýmy hlavních aktérů seriálu. Podle serveru Mirror jsou připraveny také speciální efekty jako například draci dštící oheň, před zeleným plátnem se budou moci součástí příběhu stát sami návštěvníci.

„Jsme vážně nadšeni z otevření expozice Game of Thrones Studio Tour v Linen Mill Studios, která poskytne fanouškům seriálu další důvod, proč vyrazit na výlet do Severního Irska,“ míní šéf místní turistické organizace Niall Gibbons. Doplnil, že země se v uplynulé dekádě stala mezi příznivci Hry o trůny velmi vyhledávanou destinací, protože se v ní točila řada exteriérů.

„Vzhledem ke snadné dostupnosti z Dublinu a Belfastu nabídne nová prohlídková expozice fanouškům skvělou příležitost, jak nahlédnout do zákulisí natáčení a nechat se okouzlit kulisami, rekvizitami a kostýmy použitými v seriálu,“ uvedl Gibbons s tím, že se Hra o trůny vrátí do míst, kde vše začalo.

Atrakce se otevře 4. února a cena lístku pro dospělého začíná na 39,5 libry, což je zhruba 1100 korun. Konceptem jde o obdobnou výstavu, jaká je k vidění v londýnských Warner Bros. studiích a která je věnována Harrymu Potterovi.

Jak se točil Harry Potter. Prohlídka filmového studia je zhmotněná fantazie

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám