Hlavní obsah

Co si můžete z hotelu odnést a co ne

Novinky, mšv

Pobyt v hotelu s sebou přináší mnohé plusy. Hosté si v zařízeních vyšší kategorie často mohou užívat například kvalitní kosmetiku nebo chození po chodbách v županu a měkkých pantoflích. Někteří návštěvníci ale mohou řešit i dilema, co si po konci pobytu mohou vzít domů a co naopak ne, píše server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Je spousta předmětů, které si hosté mohou vzít. Pokud ale odnesou něco, na co nárok nemají, může po nich hotel chtít, aby uhradili další částku klidně i po skončení pobytu.

Co si lze bez otálení sbalit s sebou, jsou právě lahvičky se sprchovými gely, kondicionéry nebo tělovými mléky. Pokud v nich necháte polovinu obsahu, hotel je stejně už nevyužije a s nejvyšší pravděpodobností je ihned vyhodí.

Stejně tak jsou součástí kosmetického balíčku třeba i koupací čepice nebo tyčinky na čištění uší. I ty je možné si odnést.

Hotely blízké budoucnosti? Pokoje ovládané hlasem i chytré sprchy

Cestování

Pokud se ocitnete v hotelu vyšší kategorie, pravděpodobně bude jeho součástí wellness zóna, do které se můžete vypravit v županu a pantoflích. Pokud v nich prochodíte celý pobyt, hotel je už nadále nevyužije a vyhodí je. Župan ale musí zůstat na místě, ten samozřejmě stačí jen vyprat, poté je připraven pro další hosty.

Možná jste v hotelu také někdy narazili na pytel na špinavé prádlo pro případ, že si zapomenete vzít vlastní. Podle serveru Mirror je rovněž přijatelné, pokud si ho odnesete. Stejné by to mělo být s malými bločky a propiskami.

Ohledně čajů není shoda

Naopak zakázáno je odnášet si jakékoli ložní prádlo, polštáře nebo právě zmíněné župany. Jde už o poměrně nákladnou položku, za kterou byste mohli zpětně zaplatit. Stejně tak se neodnášejí hrnky nebo skleničky.

Někomu to přijde logické, někomu naopak ne. Knihy, které občas můžete v pokojích nalézt, ať už bibli, nebo i něco jiného, se určitě neodnášejí. Můžete si v nich po dobu pobytu číst, ale pak je musíte zase vrátit na místo.

Podle serveru Mirror někteří hosté uvažují mimo jiné i nad tím, že si odnesou květiny. Nebo baterie z dálkového ovládání na televizi. Anebo žárovky z lustrů.

10 tipů, jak si správně vybrat hotel

Cestování

V čem se odborníci na hotelovou etiketu neshodnou, je, zda je v pořádku, aby si hosté odnášeli pytlíky s čajem. Ty jsou často zdarma v rámci pokoje, na rozdíl od minibaru, takže někteří namítají, že by za ně hosté stejně nezaplatili.

Ukázalo se však, že třeba Britové každý rok vezmou z hotelových pokojů pytlíky v hodnotě tří milionů liber, což je skoro 90 milionů korun. Možná je proto vhodnější nepoužité pytlíky s čajem nechat v pokoji.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Lidé cestují víc sami, ale s příplatkem

Poptávka po single zájezdech se začíná v posledních letech prudce zvyšovat. Podíl prodaných zájezdů pro jednu osobu nyní dosahuje téměř pěti procent. Single...

Výběr článků

Načítám