Hlavní obsah

Chorvatsko zvýšilo turistům limit pro dovážené potraviny

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatsko

Chorvatsko se vůči turistům umoudřilo, co se týče směrnic dováženého masa a mléka. Po loňském zákazu dovozu těchto potravin byl limit jeden kilogram na osobu. Od středy 20. května je kvóta pro dovoz masných a mléčných výrobků zvýšena na deset kilogramů na osobu.

Foto: Profimedia.cz

Nová chorvatská směrnice o dovozu potravin zvyšuje limit na deset kilogramů na osobu.

Článek

Podle Tomia Okamury, mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur,  v Chorvatsku vstupuje v platnost Směrnice o podmínkách dovozu potravin živočišného původu v osobních zavazadlech, jež povoluje zvýšené množství dovezených potravin turisty ze členských zemí Evropské unie.

Loni byla situace nejtristnější, když byl vyhlášen zákaz dovozu veškerých potravin do země. Tento stav naštěstí netrval dlouho a Chorvatsko povolilo alespoň jeden kilogram mléčných a masných výrobků na osobu.

Nyní tak nejen pro české turisty vstupuje v platnost nařízení, které citelně uleví jejich peněženkám, zvláště v období současné recese a značnému meziročnímu oslabení české koruny vůči euru (chorvatská kuna je svázaná s eurem).

Chorvatsko je nejpopulárnější českou dovolenkovou destinací, již loni oficiálně navštívilo 629 tisíc českých turistů. Avšak chorvatská strana odhaduje, že loni strávilo v Chorvatsku dovolenou až osm set tisíc českých turistů včetně těch, co přijeli takzvaně na vlastní pěst a oficiálně se neregistrovali.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám