Hlavní obsah

Chodník smrti se oficiálně otevře turistům

Novinky, fis

Strašidelnou přezdívku Chodník smrti získala stezka Caminito del Rey (Králova cesta) právem. Dlouho byla v havarijním stavu a pokus o její zdolání stál nejednoho odvážlivce život. Za několik měsíců se má návštěvníkům představit v novém a bezpečnějším kabátě.

BEZ KOMENTÁŘE: Stezka Caminito del Rey je jen pro otrlé

 
Článek

I když byla cesta Caminito del Rey v provincii Málaga na jihu Španělska od nového milénia z obou přístupových stran uzavřena, adrenalinu chtiví turisté se sem stejně vydávali hledat dobrodružství a poznat své možnosti. Internet postupně zaplavil nespočet videí, u jejichž sledování naskakuje husí kůže.

S příslibem podpoření místního turistického ruchu se španělské úřady rozhodly tříkilometrovou stezku opravit. Rekonstrukce se odkládala, ale nakonec opravy skutečně začaly. Trvají od letošního března a skončit by měly začátkem příštího roku. Celkové náklady překročí podle dosavadních odhadů částku v přepočtu 138 miliónů korun.

V lednu či únoru 2015 by se Caminito del Rey měla otevřít veřejnosti. První tři měsíce by sem dokonce turisté měli mít vstup zdarma. Jejich denní počet však bude z bezpečnostních důvodů regulován.

Chodník trčící ze skalní stěny byl zhruba před stoletím vybudován z praktických důvodů jako infrastruktura usnadňující práci místním dělníkům. V roce 1921 stezkou prošel dokonce i král Alfonso XIII., čím získala svůj honosný název.

Reklama

Výběr článků

Načítám