Hlavní obsah

Cestující Travel Service neodletěli z Kuby

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varadero

Závada na letadle společnosti Travel Service znemožnila 156 českým turistům cestovních kanceláří Exim Tours a Fischer odletět ve včerejších večerních hodinách českého času z kubánského Varadera zpět do Prahy. Cestující byli převezeni na hotel a čekají na opravení letadla. Zpět v Praze měli být Češi už ve čtvrtek v osm hodin ráno. Ve 13 hodin českého času tak nabral let už zpoždění přes 17 hodin.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Letadlo Travel Service se v kubánském Varaderu prý pokoušelo dvakrát o start, bohužel neúspěšně. Byla zjištěna závada na letadle. Podle toho, co nám bylo řečeno, se čeká na novou součástku a mechanika. Plánovaný odlet je však podle všeho neznámý,“ informoval Novinky rodinný příslušník jednoho z pasažérů zpožděného letadla.

„Před odletem se objevila technická závada na pitot-statickém systému, kterou je třeba odstranit. Ve spolupráci s cestovními kancelářemi jsme se o klienty postarali a zařídili jim hotel ve Varaderu. Pokud vše půjde hladce, klienti by snad mohli odletět dnes večer místního času. Jakmile bude letadlo připravené, převezeme je z hotelu na letiště. Za komplikace se omlouváme, ale bezpečnost cestujících je na prvním místě,“ uvedla pro Novinky mluvčí společnosti Travel Service Vlaďka Dufková.

„O klienty je postaráno. Jsou na hotelu a mají k dispozici neomezené občerstvení. Než letecká společnost odstraní závadu, snažíme se jim prodloužený pobyt na Kubě maximálně zpříjemnit," informoval Novinky mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

„Předpokládáme, že by mělo letadlo přiletět zpět do Prahy zítra před šestou hodinou večerní. Varadero by měl stroj s Čechy opustit kolem jedenácté hodiny večerní místního času. Hlavní pro nás teď je, že jsou klienti na hotelu se všemi službami. Je nám líto komplikací, ale dovolená se jim kvůli technickým potížím letadla prodloužila o den a čtvrt,” řekl Novinkám mluvčí cestovní kanceláře Exim Tours Stanislav Zíma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám