Hlavní obsah

Cestovatelé pobouřili nebezpečnou fotkou. Není to poprvé

Novinky, mšv

Pár cestovatelů si vysloužil kritiku za fotografii, na níž podle mnohých hazarduje se životem. Američané Kody Workman a jeho přítelkyně Kelly Castilleová se nechali zvěčnit v peruánských Andách na okraji srázu. Není to navíc poprvé, co uživatelé sociální sítě Instagram svým příspěvkem pobouřili, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pár vystupující pod přezdívkou Positravelty se nechal vyfotit v pozici, kdy Workman sedí na okraji srázu a svou přítelkyni, která visí přes jeho okraj, drží za ruce. „Svět na vás čeká. Za těmi masami lidí, kteří si přejí, abyste vedli tichý a spořádaný život, se nachází čisté plátno,“ napsali ke snímku Američané.

Spoustu lidí ale povzbudivá myšlenka o posouvání vlastních hranic skrývající se za příspěvkem nenadchla. Podle nich se jedná o hloupé riskování, a hlavně nabádání k podobným nebezpečným kouskům. „Netuším sice, jak je ten útes vysoký, ale stačí, aby ti uklouzla noha, a oba skončíte dole,“ napsal jeden z uživatelů. „Tohle je těžko uvěřitelná hloupost,“ dodal další.

Neriskujeme, ohradil se pár

Jiní upozorňují, že nezáleží na tom, zda si cestovatelé pohráli s perspektivou a byli ve skutečnosti jen pár metrů nad zemí. „Povzbudíte tímhle jiné lidi, kteří nemají vaše schopnosti. Někdo se při napodobování může zabít,“ pranýřoval cestovatele další z uživatelů.

Ti se ovšem ohradili, že při pořizování snímku se skutečně nevystavili nebezpečí. „Bylo to jednoduché. Už jsme o tom mluvili předtím, jsme rádi kreativní a hrajeme si s perspektivou. Nikdy bychom naše životy neriskovali,“ uvedl pár.

O pár měsíců dříve Američané podobně rozezlili uživatele Instagramu, když se vyfotili v nekonečném bazénu na Bali. Castilleová na snímku visela přes jeho okraj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám