Hlavní obsah

Bezpečnostní pracovníci letiště měli schéma na osahávání pasažérů

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to sehraná dvojka pracující na letišti v americkém Denveru. Bezpečnostní pracovnice trikem zařídila, že pohlední muži neprošli kontrolou a její kolega je tak musel náležitě osahat a prohlédnout. Jenže spadla klec.

Foto: Profimedia.cz

Zaměstnanec letiště v Denveru si užíval svou práci více, než by měl. Ilustrační foto

Článek

Policejní zpráva hovoří o nejmenovaném bezpečnostním pracovníkovi letiště v Denveru, který své kolegyni dával signál, když spatřil pohledného muže.

Ta poté použila velmi jednoduchý trik. Do zařízení, kterým lidé při kontrole procházejí, zadala, že jím prochází žena a nikoliv muž. To tedy logicky vyhodnotilo nesrovnalost v oblasti rozkroku a v ten moment vstoupil do hry onen pracovník.

Aby toho ale nebylo málo, tak bezpečnostní pracovník nekontroloval muže v intimních partiích hřbetem ruky, jak mají pracovníci podle regulí přikázáno, ale normálně. Informoval o tom televizní kanál CBS 4.

Zmínila se kolegyni

Vše se vyzradilo, když se mužova spiklenkyně přiznala své kolegyni a pověděla jí o systému, který využívají. Ta neváhala a svým nadřízeným vše okamžitě nahlásila. Tehdy se psalo 18. listopadu. Šéfové ovšem nekonali zrovna rychle. Pracovník byl přichycen při činu až v únoru. Počíhali si na něj vyšetřovatelé.

Žena-komplic přiznala při vyšetřování, že svému kolegovi vyšla vstříc zmíněným trikem nejméně 11krát. Ačkoliv byl k dispozici jeden tajný videozáznam zmíněného nestandardního postupu, vyšetřování se táhlo velmi dlouho, protože žádný poškozený nebyl známý a nikdo si oficiálně nestěžoval.

Komise však vyhodnotila konání pracovníků jako neomluvitelné a na svých pozicích tak bez odstupného skončili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám