Hlavní obsah

Aerolinky omylem vyplatily refundaci přes 450 milionů jediné cestující

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Refundace za zrušené lety jsou v posledních měsících horkým tématem mnoha pasažérů. O to víc byla zaskočena Australanka Jessica Tamová, když od Qatar Airways obdržela finanční náhradu ve výši 28 milionů australských dolarů, což je 459 milionů korun. K její smůle byl očividný omyl záhy napraven, píše server Simple Flying.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tamová, která je moderátorkou webového fóra Frequent Flyer, čekala na finanční náhradu za zrušený let z indonéské Jakarty do Londýna. Ta měla činit tři tisíce dolarů (necelých 50 tisíc korun), kvůli chybě šlo ale o mnohonásobně vyšší částku. „Doporučil by mi někdo malou zemi, kterou bych si mohla koupit?“ vtipkovala žena.

Problém zřejmě nastal při zadávání refundace, která se místo v indonéských rupiích, ve kterých Tamová letenku zakoupila, propsala v australských dolarech. Namísto 28 milionů rupií tak žena obdržela 28 milionů dolarů.

Společnost Qatar Airways si ovšem chyby povšimla a informovala banku, která transakci provedla. Žena se tak z nově nabytého bohatství neradovala příliš dlouho. Původně refundovanou částku ovšem dostala.

Štíty povinně pro cestující

Aerolinky Qatar Airways vydaly také nové pravidlo pro cestování. Kromě toho, že pasažéři jsou povinni na linkách společnosti nosit roušky, nově k nim při nástupu a výstupu budou muset přidat také ochranný štít. Ten obdrží od posádky jako součást hygienického balíčku, který bude obsahovat i dezinfekci nebo rukavice.

Nařízení se ovšem bude týkat jen cestujících v ekonomické třídě, v byznys třídě mu pasažéři uniknou. „Ti budou moci nosit štít podle vlastního uvážení, protože mají k dispozici více místa a soukromí,“ uvedla společnost.

Místo uniformy skafandr. Qatar Airways zavádějí neobvyklý stejnokroj

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám