Hlavní obsah

Aerolinky nabídly pasažérům přes 200 tisíc korun za usazení na horších místech

Novinky, mšv

Značnou sumu vyplatila společnost United Airlines několika pasažérům, aby se vzdali svých míst v business třídě a místo nich se usadili v premium economy. Důvodem bylo, že se na poslední chvíli nasadilo na trasu jiné, menší letadlo, které bylo svou kapacitou nedostačující, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Na linku z letiště Newark v New Jersey do Honolulu na Havaji měl být původně vypraven Boeing 777. Na poslední chvíli ale cestu musel podniknout menší Boeing 767-300, a tak došlo k tomu, že v business třídě nebyl dostatek míst pro ty, kteří si za sedadlo zaplatili.

Aby však mohli letět všichni, nabídla společnost pěti pasažérům 10 tisíc dolarů pro každého (232 tisíc korun) ve formě voucherů, když se místo v business třídě usadí v premium economy. Tento krok tak ve výsledku společnost vyšel na 1,1 milionu korun. Podle jednoho z cestujících byla výše kompenzace šílená.

„Občas musíme na poslední chvíli změnit typ letadla, a když k tomu dojde, snažíme se, aby to naše zákazníky ovlivnilo co nejméně,“ okomentoval událost mluvčí společnosti.

United Airlines zvýšily horní hranici pro kompenzace na 10 tisíc dolarů krátce po nechvalně proslulém incidentu, kdy ochranka z přeplněného letadla násilně vyvlekla jednoho z cestujících.

Matka s dcerou v letadle rozpoutaly šarvátku. Skončily u soudu

Cestování

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám