Hlavní obsah

Hra o trůny zakotví příští rok v severoirských filmových studiích

Novinky, mšv

Přenést se do fantaskního světa Západozemí budou moci fanoušci seriálu Hra o trůny. Příští jaro se v severoirských studiích Linen Mill Studios v Banbridge otevře expozice s autentickými kulisami, rekvizitami a kostýmy, které byly použity při natáčení televizního hitu, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Trůnní sál hradu Dračí kámen bude jednou z místností, které budou v expozici k vidění.

Článek

Koncepčně by mělo jít o obdobnou výstavu, jaká se na téma Harryho Pottera koná ve filmových studií Warner Bros. za Londýnem. Návštěvníci by si měli projít nejzásadnější místa, která se ve Hře o trůny objevila, například síně Zimohradu, trůnní sál Dračího kamene nebo nádvoří královského paláce v Králově přístavišti. Chybět nebudou ani kostýmy jednotlivých postav, které se s místy pojí, či rekvizity.

Foto: Profimedia.cz

Nádvoří paláce v Králově přístavišti

Expozice je ve fázi příprav a výroby, otevřít se má na jaře 2020. „Ve zdejších studiích se natáčely jedny z nejvíce ikonických scén Hry o trůny a fanoušci budou mít brzy příležitost spatřit neuvěřitelnou práci týmu, který se na všem podílel,“ řekl Jeff Peters ze společnosti HBO. „Jsme potěšeni, že budeme moci ve studiích lidem nabídnout vhled do natáčecího procesu přímo uprostřed autentických kulis,“ dodal k tomu šéf studií Andrew Webb.

Seriál zvedl návštěvnost

Návštěvníci by se měli také dozvědět, jak vznikala scéna, kostýmy či rekvizity, a to prostřednictvím různých skic, nákresů a informačních panelů. Nebudou chybět ani informace o výrobě zbraní, které k seriálu neodmyslitelně patří.

Foto: Profimedia.cz

K vidění budou i autentické kostýmy a rekvizity.

Podle výkonného šéfa severoirské turistické centrály Tourism Northern Ireland Johna McGrillena přitáhne expozice do oblasti více návštěvníků. „Tohle je velmi vítané ohlášení. Hra o trůny proměnila Severní Irsko v jednu z nejvyhledávanějších filmových destinací, turisté u nás díky seriálu začali objevovat oslnivou krajinu na pobřeží i v horách,“ doplnil McGrillen.

V Severním Irsku se natáčela i řada exteriérových scén, díky kterým se o některé lokace začalo zajímat více lidí. Je to třeba případ cesty Dark Hedges se zlověstně vyhlížejícími stromy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám