Hlavní obsah

V alpských střediscích zbývají poslední volná místa. Očekává se rekordní sezona

Novinky, mšv

Místa v alpských střediscích jsou na letošní zimní sezonu téměř vyprodaná. Ze statistik Asociace cestovních kanceláří ČR vyplývá, že cestovní kanceláře prodaly o 10 procent více zájezdů než loni touto dobou. A last minute nabídky jsou výrazně omezenější než v případě letních dovolených.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Posledních míst zbývá už jen málo. „Na jarní prázdniny máme nabídku lyžování v Rakousku poměrně přebranou, zbývá posledních pár kapacit. Velmi vytíženým termínem bude období masopustu, který připadá na první týden v březnu,“ uvedl Udo Wichert z CK Neckermann.

Téměř vyčerpané kapacity potvrzuje za CK Nev-Dama i Jan Bezděk. „V prázdninových termínech máme volné kapacity ve střediscích Dachstein West, Zillertal nebo v Obertilliachu ve Východním Tyrolsku,“ tvrdí. Co se týče Itálie, na zimní dovolenou lze podle něj vyrazit ještě do Monte Bondone, Aprice nebo oblíbeného střediska Val di Fiemme/Oberregen.

Jarní prázdniny jsou považovány za vrchol zimní sezony, milovníci lyžování už ale nemusejí volit pouze zaběhnuté destinace, vyrazit mohou i do „exotičtějších“. „Dlouhodobě nejprodávanější zájezdy registrujeme na Ukrajině, zejména jsou to střediska Dragobrat a Bukovel,“ řekl za CK Alpina Aleš Paděra.

Mimo lyžování pak Češi dovolenou rádi doplňují wellness pobyty. Vyhledávají buď hotely, které takové služby nabízejí, nebo v případě Slovenska střediska, odkud je to blízko do termálních aquaparků a lázní. „I na českých horách je zájem o hotely vyšší kategorie s wellness zařízením,“ doplňuje za CK Atis Petr Krč.

Top 3 nejprodávanější střediska v Alpách
RakouskoItálieFrancie
Skiwelt Wilder Kaiser - BrixentalVal di Fiemme/ObereggenAlpe d'Huez
Dachstein WestTonale/Ponte di LegnoSerre Chevalier
NassfeldMadonna di Campiglio - PinzoloRisoul/Var
Zdroj: statistiky ACK ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám