Hlavní obsah

Mnichovské letiště má stále problémy, zrušilo dalších 12 letů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problémy na mnichovském letišti se od soboty stále nepodařilo vyřešit. Provoz narušilo vyklizení jednoho z terminálů kvůli ženě, která se vyhnula řádné kontrole a dostala se do bezpečnostní zóny. V neděli ráno bylo podle mluvčího letiště zrušeno dalších 12 letů, cestující by se navíc měli připravit na delší čekací doby, píše agentura DPA.

Foto: Balk Matthias, ČTK

Mnichovské letiště se od soboty potýká s problémy.

Článek

Terminál 2 byl v sobotu kvůli incidentu na několik hodin uzavřen. Během dne bylo zrušeno nejméně 200 letů a dalších asi 60 mělo zpoždění delší než půl hodiny. Policie po zhruba čtyřicetileté ženě, která obešla řádnou bezpečnostní kontrolu, pátrala až do sobotního večera. Nakonec ji našla, vyslechla a pak bez obvinění propustila.

Žena o chaosu, který se jí povedlo na mnichovském letišti vyvolat, zřejmě neměla podle serveru Spiegel Online ani tušení. Server rozhlasu Bayerischer Rundfunk (BR) uvedl, že žena nejprve řádně prošla bezpečnostními rámy, ostraha ale v jejím příručním zavazadle našla tekutiny, které nebyly podle předpisů v plastovém sáčku, a poslala ji proto zpět, aby si sáček opatřila.

Na záběrech bezpečnostních kamer je následně vidět, jak se žena zakrátko vrátila již bez příručního zavazadla, prošla ale kontrolním místem, které ještě nebylo v provozu. Podle BR zřejmě své příruční zavazadlo s problematickou tekutinou raději vyhodila a vrátila se, aby nezmeškala let.

Mnichovské letiště je druhé největší v Německu, v loňském roce odbavilo rekordních 44,6 miliónu cestujících.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám