Hlavní obsah

Pražská muzejní noc zve na večerní program do 77 budov

V sobotu 9. června večer se otevře 77 budov padesáti muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v hlavním městě. Již 15. ročník Pražské muzejní noci zve na tradiční i neobvyklé prohlídky expozic, které doprovodí koncerty, přednášky, workshopy, divadelní a taneční představení nebo filmové projekce.

Foto: www.prazskamuzejninoc.cz

Pražská muzejní noc

Článek

Program začíná v sobotu v 19:00 a končí hodinu po půlnoci. Do všech budov je vstup zdarma s výjimkou národní kulturní památky Vyšehrad, kde návštěvníci zaplatí za vstup symbolickou jednu korunu.

"Letošní 15. ročník Pražské muzejní noci je výjimečný v tom, že připadá na rok oslav 200 let od založení Národního muzea. Je tak báječnou příležitostí k tomu, aby návštěvníci skutečně poznali naše objekty a užili si bohatý program i v čase, kdy to jindy není možné," uvedl ředitel Národního muzea Michal Lukeš.

Náprstkovo muzeum představí příběh cesty plejtváka myšoka do sbírky Národního muzea. České muzeum hudby seznámí návštěvníky s historickými skladbami. Muzeum Policie České republiky připravilo dobrodružný doprovodný program, při kterém se budou návštěvníci potápět a před Muzeem hlavního města mohou zájemci posprejovat připravené panely. Malí návštěvníci se mohou těšit na program uzpůsobený speciálně pro ně.

Doprava mezi objekty zdarma

V Lapidáriu, které návštěvníky provede i restaurátorským ateliérem, je pro nejmenší připravena tajuplná stezka, při které se děti seznámí s příběhem Bruncvíka. V Národním pedagogickém muzeu a Knihovně J. A. Komenského si zase vyzkouší, jak se píše neviditelným inkoustem.

Mezi jednotlivými objekty zajistí dopravu pražský dopravní podnik, který bude návštěvníky vozit zdarma deseti speciálními muzejními autobusovými linkami. Všechny spoje budou zajištěny nízkopodlažními autobusy. Dopravní podnik si připravil soutěž, při které budou cestující pátrat po tom, na které lince jezdí autobus, jímž se mohli svézt už při prvním ročníku Pražské muzejní noci.

Informační stany budou umístěny tradičně před Historickou budovou Národního muzea v pátek 8. června od 12:00 do 19:00 a v sobotu 9. června přibude stan také na náměstí Jana Palacha. Oba budou otevřené od 10:00 do půlnoci. Zájemci se zde dozvědí, jaký program nabízí jednotlivé objekty. K dispozici zde budou mapy dopravy se seznamem zapojených objektů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám