Hlavní obsah

Praha bude mít od října přímou linku do Jordánska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aerolinky Ryanair přišly se zprávou, která jistě nadchne nejednoho milovníka cestování. Od října tohoto roku totiž chystají přímou linku do jordánského hlavního města Ammán. Skalní město Petra a Wádí Rum tak budou jednoduše dostupné přímo z pražského Letiště Václava Havla.

Foto: Profimedia.cz

Pozůstatky města Petra jsou asi největším lákadlem Jordánska.

Článek

Aerolinky Ryanair budou létat do jordánského Ammánu dvakrát týdně od konce letošního října. O své nové lince informovaly v nedělní tiskové zprávě, letenky však půjdou do prodeje až později v tomto měsíci.

„Aerolinka bude z Letiště Václava Havla Praha létat Boeingem 737 dvakrát týdně, spuštění nové linky je součástí velké expanze společnosti na Blízkém východě. Díky nové lince získá Praha historicky první pravidelné spojení s Jordánskem,” informovala Novinky Kateřina Pavlíková z Letiště Praha.

„Během provozu v zimní letové sezóně očekáváme, že novou linku může využít více než 14 tisíc cestujících v obou směrech. V případě celoročního provozu potom více než 35 tisíc,” dodala Pavlíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám