Hlavní obsah

Ryanair vyšly v průzkumu jako nejhorší evropské aerolinky

Novinky, mšv

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair je nejhorší v Evropě. Vyplynulo to z průzkumu magazínu Which?, který se zabývá testováním služeb a produktů. V anketě nicméně rozhodovali čtenáři magazínu. Vedení Ryanairu se proti výsledku ohradilo, prý nereflektuje skutečnost, píše Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Průzkumu magazínu Which? se zúčastnilo celkem 11 625 lidí. Ze svých zkušeností hodnotili mimo jiné občerstvení, komfort, ale také zohledňovali celkovou cenu letenky. Samotný výsledek Ryanairu má na svědomí 1117 hodnotících, kteří cestovali v průběhu září a října, kdy se ovšem aerolinie potýkaly s několika problémy. Zrušily například stovky letů kvůli vyšetřování pilotů pro nevyhovující pracovní podmínky.

I tak je podle Independentu společnost Ryanair nejaktivnějším evropským přepravcem a má také nejmenší nehodovost. Vedení označilo průzkum magazínu Which? jako nereprezentativní a bezcenný. „Vůbec nereflektuje skutečný výběr cestujících. Naši zákazníci se nás nemohou nabažit kvůli nízkým cenám,“ uvedl marketingový ředitel Kenny Jacobs.

Z velkých evropských nízkonákladovek dopadly nejlépe společnosti Jet2 a Norwegian, které získaly tři z pěti hvězdiček za komfort. Ačkoli Ryanair používá stejná letadla — Boeing 737-800, která mají stejné rozvržení sedaček, od cestujících obdržela společnost za pohodlí jen jednu hvězdičku.

Co se týče zahraničních přepravců a dálkových letů, dopadla nejhůře americká společnost United Airlines, která v žádné z kategorií nepřekonala dvě hvězdičky. Výsledek zřejmě vychází ze skandálů, které aerolinky v průběhu uplynulého roku postihly.

Na vrcholu žebříčku pak nepřekvapivě skončily společnosti Emirates, Qatar Airways nebo Singapore Airlines.

Reklama

Výběr článků

Načítám