Hlavní obsah

Anglický Newcastle je žhavou městskou destinací pro příští rok

Novinky, mšv

Konec roku je obdobím, kdy mnoho lidí plánuje, kam se příští rok podívá. Rough Guides, který patří spolu s Lonely Planet k významným turistickým průvodcům, vydal seznam horkých destinací na nadcházejících 12 měsíců. Pokud vás spíše než příroda lákají architektura a kultura, možná už máte v hledáčku nějaká města. Absolutní jedničkou ve výběru průvodce je anglický Newcastle.

Foto: Profimedia.cz

Dominantou Newcastlu je most Tyne Bridge.

Článek

Severoanglické město ležící na řece Tyne je podle Rough Guides skvělé pro svou kulturu, ale také kvalitní noční život, který ocení zejména mladší ročníky. Kdysi jedno z center průmyslové revoluce je přátelské, pitoreskní a jednou z jeho hlavních dominant je most s vysokou obloukovou klenbou Tyne Bridge.

Náročnější cestovatele na Newcastlu uhrane umělecká scéna, která se v posledních letech velmi rozšiřuje, ale také bohatý výběr restaurací. Nade vším navíc vyčnívají i příznivé ceny.

Pomyslné vítězství města je podle Daily Mailu poněkud překvapivé, když se člověk podívá, jaké destinace obsadily další místa. Figurují mezi nimi například Chile, které například Lonely Planet vyhlásilo nejkrásnější destinací pro příští rok, dále americké New Orleans, sicilské Palermo, Kuba či Belize.

Není ovšem třeba Newcastle pranýřovat a jakkoli shazovat. Také v okolí města se nachází několik míst, která jsou ideální k návštěvě. Za prvé leží město téměř na hranici Anglie a Skotska, takže může sloužit i jako dobrý výchozí bod pro návštěvy skotských vřesovišť a jezer. Ale především se směrem na sever táhne slavný Hadriánův val, jehož část se podle serveru Metro našla i v centru Newcastlu.

Žebříček destinací podle Lonely Planet najdete zde:
Chile vévodí žebříčku žhavých destinací Lonely Planet pro rok 2018

Reklama

Výběr článků

Načítám