Hlavní obsah

Švýcarský Bern je v zimě nejfotografovanějším městem Instagramu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima už klepe na dveře a mnohde už se začínají snášet první sněhové vločky. Pokud vás zajímá, které město pod sněhovou pokrývkou vypadá nejlépe, pak je to švýcarský Bern. Alespoň, pokud mluvíme o počtu fotografií na Instagramu, které jsou ve městě pořízené. Vyplynulo to z průzkumu, který provedla londýnská oční klinika Focus Clinic, píše Independent. Na devátém místě žebříčku nejfotografovanějších míst v zimě pak možná překvapivě skončil Český Krumlov.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarský Bern je v zimě okouzlující.

Článek

Švýcarské hlavní město, jemuž dominuje gotická hodinová věž a množství neorenesančních budov, obsadilo první příčku. Stalo se tak destinací, která je u uživatelů Instagramu v zimě vůbec nejpopulárnější. Dokonce víc než třeba focení polární záře v Norsku.

Pro mnoho cestovatelů je zachycování okamžiků z cest doslova klíčové. Na Instagram pak snímky nahrávají, aby oživili a okořenili svůj profil, ale také, aby na ně přátelé doma mohli žárlit. Při průzkumu, ze kterých míst se nejčastěji pořizují fotografie, se klinika Focus Clinic zaměřila na nespočet populárních pitoreskních míst, od měst až po národní parky. Věnovali se pak především tomu, kolikrát byl u kterého místa použit hashtag neboli klíčovací slovo.

V době výzkumu bylo švýcarské hlavní město označeno zhruba 1,08 milionkrát. Následovalo prominentní středisko Aspen v Coloradu a posléze polární záře zachycená v norském Tromsø. Zajímavostí je, že se v první desítce umístilo i jedno české město. Nebyla to ovšem Praha, jak by se dalo předpokládat, nýbrž Český Krumlov, který obsadil devátou příčku se zhruba 180 000 fotografiemi.

Foto: Profimedia.cz

Krásu zimní Českého Krumlova ocenili i v zahraničí.

Vůbec tím nejfotografovanějším městem světa obecně má být ovšem indonéská Jakarta. Tuto informaci před časem zveřejnil samotný Instagram. [celá zpráva]

Deset nejfotografovanějších míst Instagramu přes zimu:
1. Bern, Švýcarsko
2. Aspen, Colorado, USA
3. Polární záře, Tromsø, Norsko
4. Chamonix, Francie
5. Yosemitský národní park, Kalifornie, USA
6. Zermatt, Švýcarsko
7. Yellowstonský národní park, Wyoming, USA
8. Bled, Slovinsko
9. Český Krumlov, Česká republika
10. Grindelwald, Švýcarsko
Zdroj: Focus Clinic

Reklama

Výběr článků

Načítám