Hlavní obsah

Prahu s Kyprem spojí příští rok pravidelná přímá linka

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od června příštího roku přibude do letového řádu pražského letiště nová významná linka. Spojí českou metropoli s přístavním městem středomořského ostrova Kypr Larnakou. Létat se bude v obou směrech, v pátek uvedlo Letiště Václava Havla Praha v tiskové zprávě.

Foto: Cyprus Mail

Linka bude v provozu od června 2018.

Článek

Linku bude provozovat kyperský dopravce Cyprus Airways. Létat se bude jednou týdně, a to v pátek. Směrem z Larnaky bude odlet v 11:00 hodin a z Prahy ve 14:35 hodin. „Zájem o Kypr již dříve projevovaly i cestovní kanceláře. Přímé spojení v letní sezóně tohoto roku dokonce zajišťovala společnost Travel Service, a to s frekvencí dvakrát týdně,” uvedla tisková mluvčí pražského letiště Marika Janoušková.

V nejfrekventovanějších letních měsících, zhruba od půlky července do srpna, směřovaly na Kypr také charterové lety společnosti Cobalt Air. Nová pravidelná linka je podle Janouškové logickým pokračováním na trase, která svou atraktivitou přitáhne cestující. „Očekáváme, že nové spojení Cyprus Airways přiláká okolo 4600 osob ročně,” dodala mluvčí.

Linku bude obsluhovat Airbus A319, který má kapacitu 144 cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám