Hlavní obsah

Krkolomný trek v Indii není nic pro slabé povahy

Novinky, mšv

Nedaleko indické Bombaje se do výše tyčí strmá hora Kalavantin Durg. Kdysi sloužila jako pozorovatelna a dnes se jedná o oblíbený cíl výletníků. Ale vyjít až na více než 680 metrů vysoký vrcholek chce pořádnou dávku odvahy a rozvahy. Po úbočí se totiž klikatí krkolomné schodiště, a i jeden špatný krok může skončit tragicky.

Foto: Profimedia.cz

Na vrchol hory vedou velmi příkré schody.

Článek

I přes své nebezpečné vzezření je Kalavantin Durg velmi frekventovaným místem. A ta skutečná adrenalinová zábava začíná ve chvíli, kdy se na schodišti střetnou lidé směřující dolů s těmi, kteří lezou nahoru.

A jelikož je trek nejvytíženější v období monzunu, mokro k nebezpečí značně přispívá. Kdo má proto pro strach uděláno a z treku má právem respekt, měl by vyjít, co nejdříve ráno, kdy na vrchol míří nejméně turistů.

„Kalavantin je 685 metrů vysoký vrcholek na severní hranici náhorní plošiny Prabal. Nahoru vedou velmi příkré schody, které působí dost strašidelně,“ tvrdí Mangeš Dongare, který patří k indické turistické skupině, jež často vyráží na podobné výlety. „Celá cesta trvá asi šest hodin, ale je to ohromující zkušenost,“ dodává pro agenturu AP.

Z vrcholu hory je skutečně nádherný výhled do zalesněné krajiny a výstup za to zcela určitě stojí. Jenže ne každý si ho dokáže kvůli oprávněnému strachu užít. „Lidé z naší skupiny měli smíšené pocity. Někteří tvrdili, že je čiré bláznovství chodit na podobná místa, pro jiné to bylo velké dobrodružství,“ uzavírá Dongare.

Do okolí Kalavantinu se mohou turisté dostat poměrně pohodlně z Bombaje buď vlakem a autobusem, nebo vlakem a následně rikšou. Méně zkušeným je navíc doporučeno si na cestu zajistit zkušeného průvodce. Hora se dá jinak navštívit celoročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám