Hlavní obsah

Praha je v rezervacích na Airbnb devátá nejžádanější na světě

Praha bude letos podle aplikace Airbnb patřit mezi desítku turisticky nejžádanějších měst na světě. Podle počtu rezervací na léto se Praha umístila na devátém místě, meziročně se zájem zvýšil dvojnásobně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle Airbnb bude letní sezóna roku 2017 dosud nejvytíženější. Nejčastěji si lidé přes aplikaci rezervovali ubytování v Londýně, Paříži a Barceloně. Během letních měsíců se také zvyšuje zájem o přímořské prázdninové destinace. Proti minulému roku se nejvíc, o 940 procent, zvýšil zájem o ubytování v Havaně.

Podíl zahraničních turistů, kteří využívají placené ubytování v soukromí, roste především v posledních dvou letech. Souvisí to s rozvojem sdílené ekonomiky i zprostředkovatelských platforem, jako je právě Airbnb, HomeAway či Vacation Rentals.

Co je Airbnb?

Služba Airbnb se specializuje na zprostředkování ubytování. Uživatel si založí vlastní profil, skrze který nabízí své prostory ke krátkodobému pronájmu cestovatelům. Ti poté ubytování hodnotí a doporučují ostatním.

Firma byla založena v srpnu 2008 v americkém San Francisku a v současnosti inzeruje přes milión nabídek po celém světě.

Podle průzkumu CzechTourism dosáhl loni od ledna do září počet turistů ubytovaných v soukromí či přes aplikace sdíleného ubytování v ČR 2,2 miliónu. Rostoucí podíl placeného ubytování v soukromí je patrný hlavně u turistů přijíždějících z evropských zemí, zejména z Francie, Itálie či Velké Británie a poté z USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám