Hlavní obsah

Kopání do sedaček nebo laxní rodiče. Co nejvíce vadí cestujícím v letadlech

Novinky, mšv

Pro mnohé lidi je cestování letadlem velmi stresující záležitostí. Pokud se k ní navíc přidá několik otravných faktorů, může být let opravdu velmi nepříjemný. Podle průzkumu bookovacího portálu Expedia pasažérům nejvíce vadí spolucestující, kteří jim - byť nechtěně - kopou do sedaček nebo zapáchají. Samostatnou kategorií jsou pak flegmatičtí rodiče, neschopní ukáznit své potomky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Průzkumu se zúčastnilo více než 1000 Američanů starších 18 let, přičemž téměř dvě třetiny (64 %) z nich uvedly, že je na cestování v letadle nejvíce štvou příležitostní kopači do sedaček. Na druhé příčce se umístili neaktivní rodiče, což jsou takoví, kteří věnují nulovou pozornost svým dětem. Ať už jejich ratolesti křičí, pláčou nebo se projevují jinak nevychovaně, nezasáhnou a jejich chování se příčí 59 procentům respondentů.

První trojici poté uzavírají nelibě páchnoucí pasažéři. Nemusí to však být jen ti zapomínající na základní hygienu, ale také jedinci, kteří mají příliš silné parfémy. Jejich přítomnost vadí více než polovině (55 %) dotazovaných.

Mezi dalšími nepříjemnými typy spolucestujících a jejich nešvary se umístili například lidé, kteří poslouchají hudbu příliš nahlas, ti, kteří se během letu opijí, anebo takzvaný typ chatty Cathy — cestující na sousedním sedadle, který se snaží zahájit konverzaci a nezastaví pusu.

Natočit a hodit na síť

V průzkumu lidé také uváděli, jak se s nepříjemnými situacemi v letadle vypořádávají. Zatímco 62 procent upozorní palubní personál, po kterém se dožadují, aby trapné situace vyřešil, třetina lidí (33 %) otravné pasažéry raději v tichosti přetrpí.

Zhruba každý osmý respondent (13 %) také uvedl, že je pro „veřejné lynčování“, což znamená, že otravného spolucestujícího natočí a video umístí na sociální sítě, pět procent by si na sociální sítí postěžovalo slovně a dvě procenta by napsala o nepatřičném pasažérovi příspěvek na twitter.

Anketa

Co vám nejvíce vadí v letadle?
Kopání do sedačky
22,5 %
Zapáchající spolucestující
8,8 %
Nevšímaví rodiče
64,4 %
Upovídaní pasažéři
1,3 %
Cestující, co moc pijí
1 %
Jiné
2 %
Celkem hlasovalo 1642 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám