Hlavní obsah

Fotografickou soutěž Miluju historii vyhrál ranní snímek Prahy

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu proběhla slavnostní vernisáž vítězných snímků fotografické soutěže Miluju historii. Vítězem se stal snímek talentovaného fotografa ze Slovenska Petera Čecha, který již třetím rokem žije v Praze. Jeho fotografie vyhrála z celkového počtu 2504 přihlášených a porazila i zbylých 17 finalistů.

Foto: Peter Čech

Ranní pohled na Malou Stranu směrem od Petřína vyhrál hlavní cenu soutěže.

Článek

Vítězný snímek Petera Čecha zachycuje pražské panorama krátce po východu slunce v dubnu tohoto roku. „Je to fotografie složená asi ze šesti jednotlivých snímků. Na místo jsem se pravidelně ráno vracel, ač ranní vstávání nemám ani trochu v lásce. Focení se věnuji už zhruba jedenáctým rokem, když počítám i ty úplné začátky,” řekl Novinkám s úsměvem Čech.

Celkem 18 vítězných snímků pořízených napříč Českem mohli zájemci poprvé spatřit ve středu 26. října na slavnostní vernisáži v Mediálním centru Orbis, sídle CzechTourismu na Vinohradské 46. Fotografie jsou nyní přístupné do 11. prosince veřejnosti na tomtéž místě.

„Letošní fotosoutěží zaměřenou na výlety do karlovské historie jsme navázali na úspěšný loňský ročník fotosoutěže s tématem českých hor. Vzhledem k jubileu Karla IV. se letos nabízelo vést cestování Českem právě po stopách bohaté národní historie, kterou díky výletům znovuobjevujeme. Fotosoutěž se ukázala jako skvělý formát pro pomyslné vyprávění příběhů našich dějin,“ informovala vedoucí marketingu CzechTourism Martina Zikmundová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám