Hlavní obsah

Keňa přitahuje více turistů, míří hlavně na safari

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Africká Keňa zažívá, co se týče turismu, velmi přívětivé období. Pro poměrně chudou zemi je cestovní ruch jedním z hlavních zdrojů příjmů, zvýšený počet návštěvníků o 15 procent oproti loňsku tedy vítá. Nejvíce táhnou buď písčité pláže u pobřeží Indického oceánu, nebo věhlasná safari, kterým vévodí i hora Kilimandžáro.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turismus v Keni jen vzkvétáVideo: Reuters

 
Článek

Keňský turismus před několika lety utrpěl, když na jeho území vpadla vojenská organizace ze sousedního Somálska. Vzpamatovávat se z toho bude ještě další dva roky, tvrdí tamní ministr turismu Najib Balala. Ani na současnou situaci si ovšem stěžovat nemůže. V mezičase obsadili přední příčky návštěvnosti především Američané a Britové.

„Dříve k nám jezdili především Evropané jako Němci, Francouzi či Italové. Američané ale začínají žebříčkům návštěvnosti dominovat,“ tvrdí Balala.

Nejvíce turistů přitahují keňská safari a luxusní kempovaní, při nich je cílem spatřit takzvanou velkou pětku neboli slona, nosorožce, leoparda, lva a buvola. Veliký zájem je ovšem také o plážové rezorty, které se vyrovnají i leckterým profláklejším destinacím.

Pomoci mají i aerolinky

Balala tvrdí, že při velikosti Keni je milión turistů ročně pouhý vtip a doufá, že se zemi podaří přitáhnout minimálně o čtyři milióny návštěvníků více. Na lepší časy se ovšem rozhodně blýská, v hlavním městě Nairobi své hotely začínají budovat řetězce jako Hilton, Marriott či Radisson Blu.

K rozvoji turismu v zemi má přispět také obnovení státní letecké společnosti Kenya Airways, do které vláda investovala zatím 25 miliard keňských šilinků, což je v přepočtu na koruny zhruba 5,9 miliard. Letošním cílem je také do konce roku hostit 1,7 miliónu návštěvníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám