Hlavní obsah

Zdevastovaný akvapark přitahuje nadšené dobrodruhy

Novinky, and

Zrezivělé atrakce, špinavá voda plná krokodýlů a rozbité sklo. Nezdá se, že zrovna do takového akvaparku by se nadšeně hrnuly davy návštěvníků, ale opak je pravdou. Vodní svět Ho Thuy Tien ve vietnamské provincii Hue pohlcuje džungle, a přesto je plný cestovatelů s dobrodružným duchem.

Foto: Profimedia.cz

Obrovský drak objímá svými pařáty akvárium.

Článek

Ho Thuy Tien byl dostavěn pouze z poloviny, když ho nechala v roce 2004 otevřít tamní cestovní kancelář. Společnost však přecenila své možnosti a park se do povědomí turistů nedostal. Jelikož se s dostavěním nebo rekonstrukcí vodního světa, jehož stavba stála tři milióny dolarů (zhruba 73,7 miliónu korun), nepočítalo, z atrakce se stalo jen místo duchů a nadšenců urbexu (prozkoumávání běžně nepřístupných objektů, většinou opuštěných a zničených).

Vodní park se nachází necelých 10 kilometrů od městečka Huong Thuy a vstupní brána není nijak zatarasená. Vstup je tedy volný, ale jen na vlastní zodpovědnost. Místní obyvatelé využívají zájmu turistů, kteří mohou sem tam narazit na stánek s občerstvením.

Foto: Profimedia.cz

Opuštěný akvapark Ho Thuy Tien

Kromě tobogánů a různých skluzavek, které jsou prorostlé palmami, je dominantou parku třípatrové akvárium. To chrání obrovský drak, který svými pařáty objímá celou budovu. Z jeho mohutné tlamy je vyhlídková terasa, odkud mohou návštěvníci vidět celý zpustošený areál.

Foto: Profimedia.cz

Zrezivělý tobogán

Donedávna byl Ho Thuy Tien také domovem tří krokodýlů, kteří žili v jednom z bazénů. Po tom, co několik návštěvníků napsalo o nových obyvatelích parku organizacím na ochranu zvířat PETA a WWF, nechala vietnamská vláda krokodýly odchytit a přesunout do divoké přírody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám