Hlavní obsah

Tipy na nejlepší kryté akvaparky u nás i v Evropě, kde vás bouřky nezaskočí

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí s námi v posledních týdnech stále laškuje a ne vždy se na víkend trefí s letními teplotami a modrou oblohou. Pokud se nechcete vzdát koupání a vodních radovánek, můžete se inspirovat nabídkou krytých akvaparků v Evropě i u nás, kde vás deštivé počasí nerozhází.

BEZ KOMENTÁŘE: Tobogán Kamikadze, Tropical Islands, Německo

 
Článek

Tropical Islands, Německo

Mezi nejvyhledávanější kryté akvaparky patří Tropical Islands, který leží asi 35 kilometrů na jih od Berlína. Teplota je uvnitř celoročně vyhřívaná na příjemných 26 stupňů. Jeho předností je to, že tu můžete přespat přímo na pláži nebo ve stanu či chatkách, aniž byste museli vycházet z areálu. Dopředu je však nutné udělat si rezervaci.

Foto: Profimedia.cz

Seskok ze 104 metrové střechy akvaparku Tropical Islands v rámci soutěže, která se tu konala roku 2008.

Dospělí platí za jednorázový vstup 897 Kč, děti (6-14 let) 702 Kč, studenti (15-18 let) 767 Kč. Za každou noc se minimálně připlácí 390 Kč podle toho, v jakém obydlí přenocujete. Dále je možné si připlatit saunu, let balónem atd. Více najdete zde.

Therme Erding, Německo

Termální akvapark Therme Erding leží asi 20 kilometrů od Mnichova. Nabízí pro každého něco. Děti se můžou svézt na dvaceti různých tobogánech, které jsou odstupňované podle náročnosti. Dospělí pak mohou relaxovat v saunovém centru nebo u bazénů pod palmami.

Jednodenní vstup činí 676 korun, saunové centrum je pak za 962 korun. Děti do tří let za vstup neplatí. Můžete využít slevy za dopolední vstupy pro ranní ptáčata, nabízí také dvou a čtyř hodinové permanentky, do saun na tři a pět hodin. Sauny jsou přístupné jen pro osoby starší 16 let. Více informací najdete zde.

Sandcastle Water Park, Velká Británie

Největší krytý britský akvapark najdete v přímořském městečku Blackpool, asi 27 km od Prestonu. Návštěvníky láká na více než 18 tobogánů a atrakcí. Odstředivou sílu si můžete vyzkoušet na vertikální skluzavce Sidewinder.

BEZ KOMENTÁŘE: Skluzavka Sidewinder, Sandcastle waterpark

Jednodenní vstup stojí pro dospělé 325 Kč (do Hyperzony Wristband se připlácí 130 Kč). Děti (3-15 let) zaplatí 273 Kč (do Hyperzony mohou děti od 6 let za 65 Kč, od 8 let připlácí 130 Kč). Podrobnosti najdete zde.

Aquapalace Praha, Česká republika

Ve střední Evropě je největším krytým akvaparkem Aquapalace Praha. Najdete jej v obchodní zóně Průhonice - Čestlice. Nechybí Saunový svět, Fitness centrum, Spa Welness a Vodní svět, kde si můžete zaskákat ve vlnobití.

Jednodenní vstup do Vodního světa pro dospělého činí 705 Kč, děti od 100 do 150 cm zaplatí 465 Kč, studenti a senioři 575 Kč. Saunový svět vychází pro dospělého na celý den na 800 Kč, pro děti za 540 Kč, studenti zaplatí 660 Kč. Stránky akvaparku jsou zde.

Babylon Liberec, Česká republika

Teplota vody v akvaparku Babylon dosahuje 27 až 30° C. Relaxovat můžete v sauně, páře, při vodních masážích, vyblbnout se můžete na čtyřech tobogánech nebo divoké řece.

Jednorázový vstup pro děti do 140 cm činí 240 Kč, vyšší osoby zaplatí 320 Kč. Děti do 100 cm mají vstup zdarma. Více najdete zde.

Vodní ráj Jihlava, Česká republika

Návštěvníky Vodního ráje v Jihlavě rozmazlují na unikátních perličkových lůžkách, ve vířivce, sauně, na divoké řece a pod masážními vodopády. Ale můžete si objednat také masáže a vyřádit se na skluzavkách a tobogánu.

Celodenní vstupné do krytého areálu stojí 260 Kč, venkovní areál vychází pro dospělého na 85 Kč, děti do 140 cm a ZTP za 50 Kč. Děti do 3 let zdarma. Více informací zde.

Aquapark Kladno, Česká republika

V kladenském akvaparku mají tobogán, který patří mezi nejdelší u nás. Měří 108 metrů. Nechybí odstředivý vodní trychtýř, bazén s divokou řekou, jeskyně a vířivka s 35°C.

Děti mají vstup do tří let zdarma, do 15 let platí 190 Kč, ostatní pak 290 Kč. Více najdete zde.

Tatralandia, Slovensko

Slovenský vodní park Tatralandia v Liptovském Mikuláši láká na devět celoročních a 21 letních tobogánů a skluzavek. A pokud zajde sluníčko, hřejete se v bazénech vyhřátých na 38°C.

Foto: Archiv akvaparku Tatralandia

Celodenní vstupenka pro dospělého činí 495 Kč, děti (90-140 cm) 286 Kč, studenti a důchodci nad 60 let 416 Kč. Více najdete zde.

Aquaworld Budapešť, Maďarsko

V Budapešti se můžete vykoupat a zaplavat v Aquaworldu, ale také se tu můžete naučit jezdit na surfu, než se vydáte na opravdické moře. Mezi stylová zákoutí patří Kambodžský chrám Angkor.

O všedních dnech stojí jednodenní permanentka dospělé 555 Kč, děti (3-14 let) 217 Kč,  studenty a seniory 444 Kč. O víkendech vychází jednodenní vstup pro dospělé na 633 Kč, děti 284 Kč, studenty a seniory 487 Kč. Stránky akvaparku jsou zde.

Duinrell Theme Park, Nizozemsko

V Duinrellu se pobavíte v zábavním parku i akvaparku. Nachází se v nizozemském městě Wassenaar, nedaleko Leidenu. Kromě pomalé řeky můžete vyzkoušet klikaté tobogány nebo trychtýř. Odvážnější budou sbírat odvahu do proskleného tubusu X-Stream, který "plive" lidi volným pádem z výšky sedmi metrů. Mnozí se tak prolétnou rychlostí 40 km/h.

Foto: Archiv akvaparku Duinrell

X-Stream

Jednodenní vstupné do akvaparku vychází na 507 Kč. Děti do tří let mají vstup zdarma. Stránky Duinrellu najdete zde.

Adaland, Turecko

Na 25 akrech nedaleko tureckého letoviska Kusadasi postavili akvapark Adaland s více jak 20 atrakcemi. Na největším tobogánu Yellow Python se svezete i ve čtyřech v jednom nafukovacím kruhu. Součástí parku je také Delfinárium a Mořský svět.

Jednodenní vstup vyjde dospělé na 600 Kč, děti (4 - 9 let) 480 Kč. Další podrobnosti najdete zde.

BEZ KOMENTÁŘE: Tobogán Yellow Python, Adaland

Reklama

Související témata:

Související články

Deset nejlepších destinací pro rok 2012

Chcete se na budoucí dovolené vyhnout turisticky známým cílům? Neradi byste propásli jedinečné oblasti? Server Lonely Planet přinesl deset nejlepších...

Výběr článků

Načítám