Hlavní obsah

V Dubaji plánují hotel pro potápěče, ryby budou turistům koukat do postele

Novinky, Lucie Poštolková

Pokoje s panoramatickým výhledem na rybky, proplouvajícími mezi barevnými korály, připravuje projekt hotelu Water Discus. Návštěvníci se přes noc stanou kapitánem Nemo, polovina hotelu bude totiž deset metrů pod vodní hladinou.

Foto: Profimedia.cz

Hosté mohou spát pod vodou v dolním disku, v horním si pak mohou užívat slunce.

Článek

Dubaj je rájem hoteliérů. Najdete tu nejnovější designové výkřiky, ale také nejvyšší budovu na světě Burdž Chalifa, jeden z nejdražších hotelů Burdž Al Arab a umělé ostrovy ve tvaru palem nebo světové mapy. Není tedy divu, že nový Water Discus hotel vznikne právě ve městě s tolika nej.

Hotel budou tvořit dva hlavní disky, jeden nad vodou a druhý pod ní. Spojeny budou třemi nohami, v kterých budou umístěny výtahy a schodiště. Jules Verne by byl návrhem pravděpodobně nadšen.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Architekti z Deep Ocean Technology (DOT), zaměřující se na technologie spojené se stavbami v hlubokých vodách, se snažili připravit koncept, který by turistům nabídl nepřetržité pozorování podmořského života.

"V současnosti nové technologie umožňují nejen potápění v srdci oceánů. Ale také luxusní dovolenou pod hladinou," uvedl pro Daily Mail mluvčí švýcarské společnosti Big InvestConsult, která stojí za projektem.

Water Discus bude mít pod vodou potápěčské centrum, bar a 21 pokojů. Okna se speciálním osvětlením umožní turistům pozorovat venkovní faunu i floru. Navíc budou pokoje vybavené speciální obrazovkou s detaily mořského života, jež umožní hostům vytvořit i pěkné makro fotografie.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Horní disk bude vybaven restaurací, lázněmi a obrovským bazénem. Navíc bude z bezpečnostních důvodů postaven dostatečně vysoko, aby odolal tsunami či záplavám. Spodní disk budou chránit proti vodnímu nebezpečí záklopky, které se v případě nouze uzavřou.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

"Při projektu využijí vícero typů designu a každý se bude pohybovat v ceně od 50 do 120 miliónů liber," řekl Khamis Juma Buamim, předseda společnosti Drydocks World.

Bohužel se nejedná o první projekt podvodního hotelu. Prvenství patří Resortu Rangali Islands na Maledivách, které se pyšní vyklenutým sklem do Indického oceánu. Třešničkou jsou pak plující golfová hřiště, která jsou přístupná podvodními tunely.

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám