Hlavní obsah

Smaragdový klenot mezi horami: Lake Tahoe

Novinky, VIPmag

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pohoří Sierra Mountains, na hranici Kalifornie a Nevady, je uvelebeno jedno z nejznámějších amerických jezer, Lake Tahoe. Po obvodu má toto jezero asi 116 kilometrů a je 500 metrů hluboké, což z něj činí druhé nejhlubší jezero v Severní Americe. Tahoe se může pyšnit i tím, že je největším vysokohorským jezerem v Severní Americe.

Foto: Profimedia.cz

Přezdívka "smaragdové jezero" je na místě.

Článek

Pokud by se veškerý vodní obsah z tohoto jezera rozptýlil, pokryl by plochu celého státu Kalifornie vrstvou vody o výšce 35 centimetrů. Jezero je dokonce tak velké, že se z jeho povrchu denně odpařuje takové množství vody, které by dohromady pokrylo denní potřeby velkého města jako je např. Los Angeles.

Jezero Tahoe má nezaměnitelné kouzlo.foto: Profimedia

Součástí státního parku Lake Tahoe - Nevada je i menší státní park Sand Harbor. Největším lákadlem tohoto parku jsou jeho bílé písky, které ve srovnání s modro-zelenou vodou působí jako nadpozemský přelud. Je tu také mnoho zaoblených balvanů a skal, které z parku činí skvost, zvláště pak při pohledu na horizont lemovaný horami.

Barvy, které fascinují

Jezero Tahoe je také známo jako klenot pohoří Sierra, a to právě díky jeho smaragdové zeleno-modré barvě. „Je zde tak krásné prostředí, velká nadmořská výška a čistý horský vzduch, že se nebesa opravdu zrcadlí na jezerní hladině,“ řekl Mark Kimbrough z Rim Trail association. „Proto má jezero tak sytou barvu, která návštěvníky fascinuje,“ dodal.

Na své si u jezera Tahoe přijdou i rybáři.foto: Profimedia

Okolí jezera tvoří hory a jehličnaté stromy.foto: Profimedia

Jedním z nejhezčích období, kdy je vhodné navštívit tento park, je podzim (konkrétně září a říjen). Listy začínají měnit barvu a vy se můžete procházet po velkém množství turistických tras. Jednou z nejznámějších takových tras je Tahoe Rim Trail (stezka vedoucí po hraně jezera).

Vodní lyže a další aktivity

Barvy však nejsou jedinou předností tohoto místa. Přímo na jezeře nebo kolem něj na vás čeká mnoho sportovních aktivit. Tahoe je známo zejména pro vodní lyžování. Na své si však přijdou i milovníci kajaků, turistiky a dokonce i létání. Nad jezerem se totiž můžete proletět v horkovzdušném balónu. Pokud sportu příliš neholdujete, pak si můžete jen tak lehnout na pláž a vstřebávat zdejší atmosféru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám