Hlavní obsah

Na špínu kolem domu vezměte myčku

Novinky, Dana Novotná

Prach a špína mají tu vlastnost, že se časem dostanou všude a drží se jak přilepené. Někdo se možná pustí do gruntování se zahradní hadicí a smetákem v ruce, ale je to práce nepříjemná a výsledek nebývá valný. Podstatně jednodušší a účinnější je vzít si na pomoc elektrickou tlakovou myčku.

Článek

Stačí namířit silný vodní paprsek a spustit. Voda vystřelená pod vysokým tlakem (minimálně by měl být 140 bar) má ohromnou sílu a všechna špína z chodníků, dlažby na terase nebo kolem bazénu, ale také z fasády, okapů či odtokových rour, doslova odstřelí. A přitom myčky v porovnání s klasickou zahradní hadicí jsou velmi úsporné. Například výrobce v tuzemsku nejprodávanějších tlakových myček uvádí, že jeho myčky spotřebují až o 80 procent vody méně.

Další výhodou je, že k těmto myčkám se dá připojit rozličné příslušenství jako je například rotační kartáč na mytí auta nebo zahnutá koncovka, díky níž se dostanete i do těžko přístupných míst. Na chodníky a dlažby zase platí rotační tryska.

A pokud je potřeba z něčeho odstranit korozi nebo starý nátěr, oceníte pískovací soupravu, která přisává do vodního paprsku jemný písek a pracuje pak jako velkoplošný smirkový papír nebo ocelový kartáč. Pokud občas potřebujete smýt odněkud i mastnotu, je dobré zvolit myčku, která má v sobě zabudováno zařízení na automatické přisávání čistícího přípravku.

Reklama

Související články

Vše na zahradu: posezónní slevy až 65 %

Komerční článek - Dosluhuje vám travní sekačka a je jasné, že na příští sezónu už budete potřebovat novou? Nebo toužíte po krásném zahradním nábytku, ale jeho...

Výběr článků

Načítám