Hlavní obsah

Květináče v podobě tašek nebo bund na kořeny se hodí pro zazimování rostlin

Novinky, tnk

Designéři se rozhodli vyřešit problémy lidí, kteří některé květiny a rostliny dávají do interiéru jen na zimu a v létě je nechávají venku. Navrhli proto netradiční květináče ve tvaru tašek, které jsou buď skvěle skladné, nebo kořeny navíc zahřívají a udržují v teple.

Foto: Novinky

Tento typ květináčů se hodí do moderně zařízených domácností mladších generací.

Článek

Milovníci rostlin a vášniví pěstitelé bylinek mají díky novým designérským kouskům možnost stylově skladovat rostliny přes zimu a v létě si zbytečně neubírat prostor v interiéru. Textilní květníky lze totiž lehce složit.

Tašky jsou vhodné i pro venkovní použití na zahradě nebo na terase. Ve dně mají uzavíratelný otvor, který umožní odchod vody. Mohou tak být užity jako květináče i jako kryty pro běžné květináče.

Foto: Novinky

Květináč je možné složit do klasické tašky.

Polské květináče Zielnik vznikly z nepromokavého materiálu, který tvoří jejich vnitřní vrstvu. Navrchu jsou přenosné květináče potažené tkaninou. Vznikají ve dvou velikostech, menší má 36 centimetrů (bez rukojeti), větší pak 46 centimetrů.

Foto: Novinky

Výhodou je, že krátkodobě nepotřebné květináče zaberou jen minimum prostoru.

Květináč s názvem Iglo zase nabízí nový způsob, jak chránit rostliny v zimním období a udržet jejich kořeny v teple. Hodí se pro rostliny, které jsou náchylné na prochladnutí.

I květináče Iglo vznikají ve dvou velikostech. Jsou vyrobeny z nepromokavé textilie a naplněny granulovaným polystyrenem. Proto mají také izolační vlastnosti. Zip umožňuje jejich rychlou a snadnou instalaci.

Foto: Novinky

Květináče Iglo udrží kořeny rostlin v teple.

Je třeba ale dávat pozor, aby rostliny v těchto květináčích nebyly přemokřené a aby jejich kořeny nehnily. Už před přenesením rostlin je třeba zkontrolovat, zda nemají poškozené nebo napadené části.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám